Liberation Route

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Liberation Route

Bericht door JimK »

Afbeelding
Historische achtergrond Liberation Route
De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa.
De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats. De operatie is slechts deels geslaagd, Arnhem kon door de geallieerden niet worden behouden, maar Nijmegen werd bevrijd. Enkele maanden later, in februari 1945, startte vanuit dit gebied de finale van de bevrijding, Operation Veritable.
Afbeelding

Deze operatie was de start van het grote Rijnlandoffensief, een veldslag die past in het rijtje van Stalingrad, Normandië en Berlijn. Militairen en burgers waren de deelnemers in de onberekenbare oorlogsroulette die draaide om overleven of sterven, om vreugde en verdriet. Uiteindelijk werd de vrijheid herwonnen.
Afbeelding
Liberation Route Arnhem Nijmegen
De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem en Nijmegen.
Op 23 locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren ’44-’45.

De verhalen van die plekken kunt u beluisteren via 0900 54 23 728 of gratis downloaden vanaf http://www.liberationroute.com

Bovenstaand telefoonnummer is alleen te gebruiken voor Nederlandse gsm’s (NL provider) en is in de meeste gevallen niet bereikbaar met buitenlandse nummers.

Het is ook mogelijk een mp3-speler te huren met de verhalen. De mp3-spelers zijn te huur bij VVV NL Shop Arnhem, VVV NL Shop Nijmegen / Nijmeegs Uitburo, Airborne Museum ‘Hartenstein’ en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Voor meer informatie zie: http://www.liberationroute.com
Plaats reactie