Prins Constantijnschool adopteert monument

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Prins Constantijnschool adopteert monument

Bericht door JimK »

Prins Constantijnschool adopteert monument
dinsdag 16 september 2008 | 03:56 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 16 september 2008 | 11:29


EDE - Leerlingen van groep acht van de Groen van Prinstererschool dragen deze morgen het Airborne Monument op de Ginkelse Heide in Ede symbolisch over aan leerlingen van groep zeven van de Prins Constantijnschool, eveneens uit Ede. De overdracht bestaat uit een kort programma.

Daarin staan de kinderen stil bij de thema's oorlog, vrede en veiligheid. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede zal de bijeenkomst bij het monument openen met een korte toespraak.

Het Airborne Monument wordt elk jaar geadopteerd door een basisschool. Dat gebeurt in het kader van het project 'Adopteer een Monument.'

Dit project is in 1985 opgezet door de stichting Februari 1941. Vorig jaar adopteerde groep zeven van de Groen van Prinstererschool het monument, dat gelegen is dichtbij de schaapskooi op de Ginkelse Hei. Deze groep, inmiddels groep acht, draagt het oorlogsmonument nu over aan leerlingen van groep zeven van de Prins Constantijnschool.

Doel van de adoptie is leerlingen vertrouwd te maken met de ontstaansgeschiedenis van een monument. Zo kunnen ze leren begrijpen waarom er mensen in de Tweede Wereldoorlog bereid zijn geweest, en er ook vandaag de dag nog bereid toe zijn, hun leven te geven voor de vrijheid. De adoptie houdt niet in dat kinderen het monument ook onderhouden.

De overdracht begint vanmorgen om 11.15 uur.
Bron: De Gelderlander
merkloos
Lid
Berichten: 244
Lid geworden op: 14 sep 2008, 14:21

Re: Prins Constantijnschool adopteert monument

Bericht door merkloos »

goed dat de jeugd een beetje betrokken word bij het verleden
Plaats reactie