Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Bericht door sniper snoop »

Meer dan 63 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog worden er nog steeds 1,3 miljoen Duitsers vermist. Het hoofd van de opsporingsdienst van het Duitse Rode Kruis, Dorota Dziwoki, heeft dit donderdag gezegd. Het Rode Kruis krijgt ieder jaar nog tweeduizend nieuwe verzoeken tot opsporing.

Sinds het begin van de jaren negentig is het lot opgehelderd van meer dan 230 duizend Duitsers die na of tijdens de oorlog terechtkwamen in straf- of krijgsgevangenenkampen in de Sovjet-Unie. De naspeuringen konden pas beginnen nadat de Russische archieven, na de instorting van de Sovjet-Unie, waren vrijgegeven. Volgens Dziwoki zal het zeker niet lukken om van alle vermisten de lotgevallen te achterhalen.

Het is niet precies bekend hoeveel Duitsers er tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verdwenen. In 1950 liet de regering van het toenmalige West-Duitsland hiernaar onderzoek doen. Daaruit bleek toen dat van minstens 3 miljoen Duitsers ieder spoor ontbrak.

Ook het onderzoek naar de wandaden door leden van het nazi-bewind is nog steeds niet afgerond. Bij het centrale meldpunt voor nationaalsocialistische misdaden in Ludwigsburg lopen volgens Kurt Schrimm, het hoofd van dit bureau, nog 22 gerechtelijke vooronderzoeken. In 2008 werden 33 dossiers afgesloten, maar ook 32 nieuwe onderzoeken gestart.

Bron: Dag
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
sturnbarnfurher
Lid
Berichten: 47
Lid geworden op: 10 mar 2009, 22:18
Locatie: gelderland

Re: Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Bericht door sturnbarnfurher »

ja waar ze zijn ongeloofelijk.
verleden jaar waren ze op zoek naar een brit.
die daar was gesneuveld in oosterbeek.
en vonden een duitse soldaat helemaal kompleet.
en geborgen nou je zou het maar mee maken zo iets.
sturnbarnfurher
Lid
Berichten: 47
Lid geworden op: 10 mar 2009, 22:18
Locatie: gelderland

Re: Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Bericht door sturnbarnfurher »

het is een ouwe topic maar wou het even kwijt.
mvg ron
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4855
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 54 keer
Ontvangen: 96 keer

Vermiste Duitsers

Bericht door asjemenou »

sniper snoop schreef:Sinds het begin van de jaren negentig is het lot opgehelderd van meer dan 230 duizend Duitsers die na of tijdens de oorlog terechtkwamen in straf- of krijgsgevangenenkampen in de Sovjet-Unie. De naspeuringen konden pas beginnen nadat de Russische archieven, na de instorting van de Sovjet-Unie, waren vrijgegeven. Volgens Dziwoki zal het zeker niet lukken om van alle vermisten de lotgevallen te achterhalen.
Dat alle Duitse vermiste militairen ut WOII zullen worden opgespoord/gevonden lijkt mij eerlijk gezegd ook iets onmogelijks. Er werd gedurende WOII niet altijd even netjes omgesprongen met de stoffelijke overschotten van gesneuvelde Duitse soldaten. Zo had men tot enkele jaren geleden in de landen die tot de voormalige Sovjet Unie behoorden niet eens begraafplaatsen voor Duitse gesneuvelde militairen. Meestal begroef men de Duitse militairen op de plaats waar ze ook gesneuveld waren. Veel van deze noodgraven waren niet eens gemerkt met een kruis o.i.d. Ze zijn dus in de vergetelheid geraakt. Zijn ze wel bekend dan bestaat er de kans dat de stoffelijke overschotten worden beroofd van hun Erkennungsmarken. Veel van dit soort Erkennungsmarken worden, naargelang tot welke eenheid de desbetreffende soldaat behoorde, verkocht aan verzamelaars. Eenmaal ontdaan van zijn Erkennungsmark is zo'n soldaat niet meer te identificeren. Ook in krijgsgevangenschap zijn veel Duitse militairen gestorven. Ik vraag mij af hoe nauwkeurig de Sovjets hiermee omsprongen. Ze gingen al niet zorgvuldig om met de eigen gesneuvelden laat staan met de Duitse gesneuvelden.
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Gebruikersavatar
Nick U
Lid
Berichten: 727
Lid geworden op: 24 mar 2009, 15:32

Re: Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Bericht door Nick U »

en dan niet te vergeten, de stoffelijke overschotten die compleet vernietigd zijn door artillerie inslagen ofzo.
wie zal zeggen hoeveel er in de moerrassen in Rusland nog zullen liggen, ik zag laatst ook een filmpje van 14 duitsers die in een massagraf lagen in Frankrijk, ik weet verder niet hoe die aan hun einde zijn gekomen.
Altijd op zoek naar zaken die met de meidagen 1940 te maken hebben m.b.t. de omgeving Dordrecht en Moerdijk.

Gezocht: EK2 certifcitaat Tweede Tol FJR.1
Gebruikersavatar
jenkov
Lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 24 apr 2009, 23:00

Re: Nog 1,3 miljoen Duitsers vermist uit de Tweede Wereldoorlog.

Bericht door jenkov »

In Rusland is zoals jullie waarschijnlijk weten heel hard gevochten tussen de Russen en de Duitsers . Het zal heel lang duren voordat ze eindelijk elk lijk hebben gevonden en hebben begraven . Maar zolang dat nog niet is gebeurt zullen meer mensen zich daardoor herinneren aan de gevechten in Rusland .
Plaats reactie