Premier League back Remembrance DVD

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
broeloe
Lid
Berichten: 175
Lid geworden op: 29 mar 2005, 17:46

Premier League back Remembrance DVD

Bericht door broeloe »

Wie vrede wil bereidt zich voor op oorlog
Thom
Lid
Berichten: 52
Lid geworden op: 19 dec 2008, 00:33
Locatie: Utrecht / Hamburg

Re: Premier League back Remembrance DVD

Bericht door Thom »

Bedankt voor het posten van deze twee weblinks.
Het lijkt mij een DVD die zeer de moeite waard is. Toch denk ik bij het zien van die beelden aan het "England" van Stanley Matthews.
Een van de beste Engelse nationale teams ooit bracht daar uit initiatief van Arthur Hines, chairman van de English Football Asociation en Neville Chamberlain, de Hitlergroet. Uit traditie bij landswedstrijden wisselden de voetbalorganisaties van de twee tegen elkaar spelende landen doosjes sigaren uit. Deze waren bedoeld voor de voorzitter van de voetbalorganisatie. Maar in het geval van deze wedstrijd was het Engelse doosje geadresseerd naar Hans von Tschammer und Osten. Dit was de Reichssportführer (wat een lelijk woord). Op het begeleidende briefje stond de boodschap die door de Engelse spelers al op fysieke wijze was gebracht. Heil Hitler.

Enkele jaren geleden hebben Engelse kranten hier in verband met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Duitsland nog eens melding van gemaakt. Ondanks dat het verwijzen naar de oorlog erg opportunistisch is als journalistiek medium, reageerden de Engelse burgers verontwaardigd.
Plaats reactie