Ex-SS'er (90) beschuldigd van moord op 58 joden

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
wrangie25
Lid
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 mei 2005, 19:59

Ex-SS'er (90) beschuldigd van moord op 58 joden

Bericht door wrangie25 »

Een 90 jaar oude ex-SS'er wordt beschuldigd van de moord op 58 joodse dwangarbeiders. De massamoord vond plaats in 1945, nabij het Oostenrijkse Deutsch Schützen. Opmerkelijk is dat een universiteitsstudent de SS'er op het spoor kwam terwijl hij onderzoek deed naar de moordpartij.

Massamoord in bos
Volgens plaatselijke media gaat het om Adolf Storms, die lid was van de 5de SS Pantserdivisie Wiking. De oud-SS'er zou tijdens WOII bij een grootscheepse moordpartij betrokken zijn en daags na die feiten nog een persoon hebben doodgeschoten.

"Op 29 maart 1945 brachten de beschuldigde en zijn medeplichtigen minstens 57 joodse dwangarbeiders naar een bos, waar ze hun bezittingen moesten afgeven en bij een graf dienden te knielen", zegt de Duitse rechtbank waar Storms terechtstaat. "Vervolgens schoten de SS'ers hun slachtoffers dood."

Gedwongen mars

De dag na de slachtpartij zou Storms zelf nog een joodse gevangene hebben vermoord die niet in staat was om verder te stappen in een gedwongen mars van Deutsch Schützen naar Hartberg.

De stoffelijke overschotten van de slachtoffer van de massamoord werden ontdekt in een graf in 1995. Storms werd door Amerikaanse soldaten krijgsgevangen genomen na de Tweede Wereldoorlog, maar kwam vrij in 1946. In december vorig jaar werd hij opgepakt door de Duitse autoriteiten, maar Storms ontkent betrokkenheid in de schietpartij. (tw)


Bron : http://www.demorgen.be/dm/nl/983/Nieuws ... oden.dhtml
Plaats reactie