Mr. Black bezoekt Groesbeek.

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
D_Dutch
Lid
Berichten: 732
Lid geworden op: 04 apr 2007, 19:24
Locatie: Gelderland, Nederland

Mr. Black bezoekt Groesbeek.

Bericht door D_Dutch »

Uit de website van de Gelderlander;

Trotse vrijheidsstrijder bezoekt Groesbeek
dinsdag 02 februari 2010

GROESBEEK - De 91-jarige professor Timuel Black was 65 jaar geleden een zwarte paria. Als soldaat moest hij op twee fronten vechten: tegen de nazi’s en vóór de erkenning van mensen met een andere huidskleur.
Nu, 65 jaar later, staat Black eindelijk in de voorhoede als persoonlijke vriend van president Obama en voormalig rechterhand van Martin Luther King. In het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek haalde hij dinsdag herinneringen op.
Black wipte deze week vanuit Chicago over naar Nederland. Op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade verzorgde hij in Wassenaar de jaarlijkse Martin Luther King-lezing. Black, historicus en filosoof, wordt als hoogleraar en mensenrechtenactivist wereldwijd gerespecteerd.

Lees meer over Timuel Black in De Gelderlander van woensdag.

Afbeelding
Professor Timuel Black. Foto: Do Visser/De Gelderlander


Samen met enkele andere schoolgenoten heb ik vandaag ongeveer twee uur lang een gesprek met mr. Black gehad, pers was ook bij aanwezig.
Was een zeer interresant gesprek over wat deze man allemaal wel niet heeft meegemaakt, maakte onder andere D-Day mee en de bevrijding van Concentratiekamp Buchenwald.
Plaats reactie