Pagina 1 van 1

"Hitler wilde Lijkwade van Turijn stelen"

Geplaatst: 08 apr 2010, 10:30
door Jentyyy
"Hitler wilde Lijkwade van Turijn stelen"

Het Vaticaan en de Italiaanse koninklijke familie zouden geholpen hebben het relikwie, dat mogelijk de afbeelding van het gezicht van Jezus bevat, te verbergen. Dat gebeurde in een Benedictijnenklooster in het zuiden van Italiƫ.

"De Lijkwade werd in het grootste geheim verplaatst. Officieel om het doek te beschermen tegen een eventueel bombardement op Turijn, maar in werkelijkheid om het te verbergen van Hitler, die er naar het schijnt bezeten van was", aldus Cardin.

"Toen Hitler in 1938 Italiƫ bezocht, bleven zijn hoge officieren maar vreemde, onsamenhangende vragen stellen over de Lijkwade. Toen de Duitse troepen in 1943 de kerk van Monte Vergine doorzochten, bleef het doek verborgen omdat de monniken deden alsof ze aan het bidden waren bij het altaar waarin het zich bevond."

Na de oorlog, in 1946, keerde het doek terug naar Turijn.

Tentoonstelling
Dit weekend wordt de Lijkwade voor het eerst in een decennium tentoongesteld aan het grote publiek. Naar verwachting zullen meer dan twee miljoen mensen - waaronder Pope Benedict XVI - het doek gaan bezichtigen in de kathedraal van Turijn, waar het gedurende de laatste 60 jaar bewaard werd.

Bron: Zita.be