Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank

Het Achterhuis waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken, is nu niet alleen meer aan de Amsterdamse Prinsengracht te bekijken. Vanuit de hele wereld kunnen mensen ronddwalen door het pand en de verhalen van het bijzondere joodse meisje horen. Virtueel weliswaar. De Anne Frank Stichting heeft samen met LBi Lost Boys Het Achterhuis Online ontwikkeld.

De website start morgen officieel, tijdens de viering van vijftig jaar Anne Frank Huis. "Met dit project komt een droom uit van de stichting," vertelde directeur Hans Westra vandaag. Jaarlijks bezoeken rond de miljoen mensen het museum en reizende tentoonstellingen bereiken nog eens een miljoen personen in het buitenland. "We zijn altijd bezig met bedenken hoe we nog meer mensen kunnen bereiken", aldus Westra.

Volgens hem is dit naar de wens van de vader van Anne, Otto Frank. Hij overleefde als enige van de mensen die in het Achterhuis zaten ondergedoken de oorlog.

In het 'echte' Anne Frank Huis zijn sommige ruimtes niet toegankelijk voor publiek. Online zijn bijvoorbeeld het privékantoor van Otto Frank en de zolder wel te zien. Bezoekers van de website krijgen een 3D-rondleiding door het voor- en achterhuis. Ze zien hoe de ruimtes eruit zagen tijdens de onderduikperiode. (anp/ypu)
Gebruikersavatar
okke
Lid
Berichten: 3369
Lid geworden op: 25 feb 2003, 20:31
Locatie: Rosmalen
Gegeven: 3 keer

Re: Virtueel dwalen door het Achterhuis van Anne Frank

Bericht door okke »

Zelf Denken Samen Leven - Humanistisch Verbond
Plaats reactie