65ste verjaardag einde WO II herdacht in Jubelpark

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)

Moderator: Mr Mojo Risin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jentyyy
Beste Avatar 2010
Beste Avatar 2010
Berichten: 992
Lid geworden op: 29 dec 2009, 20:30
Locatie: Ardooie (België)

65ste verjaardag einde WO II herdacht in Jubelpark

Bericht door Jentyyy »

65ste verjaardag einde WO II herdacht in Jubelpark

Afbeelding


De koning heeft vanmiddag de voorzitters van 22 verenigingen van oud-strijders, oorlogsslachtoffers en veteranen ontmoet in het Brusselse Jubelpark. Daar werd de 65e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa herdacht.

Koning Albert II werd verwelkomd door minister van Defensie Pieter De Crem en door de Chef Defensie, generaal Charles-Henri Delcour. In een toespraak aan de koning had de minister het over het "moment van enthousiasme en onbeschrijfelijke euforie" dat ons land kende op 8 mei 1945.

De koning reikte vervolgens een herdenkingsmedaille uit aan de voorzitters van de 22 verenigingen. De ceremonie werd afgesloten met een defilé.

Op zaterdag 8 mei vindt om 10 uur de traditionele herdenking van de overwinning plaats aan het Graf van de Onbekende Soldaat, aan de Congreskolom in Brussel.
Naar: HLN.be
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940
Plaats reactie