Gesneuvelden WOII herdacht aan Graf van de Onbekende Soldaat

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)

Moderator: Mr Mojo Risin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jentyyy
Beste Avatar 2010
Beste Avatar 2010
Berichten: 992
Lid geworden op: 29 dec 2009, 20:30
Locatie: Ardooie (België)

Gesneuvelden WOII herdacht aan Graf van de Onbekende Soldaat

Bericht door Jentyyy »

Gesneuvelden WO II herdacht aan Graf van de Onbekende Soldaat

Afbeelding

Zo'n 400 mensen zijn opgedaagd aan de Congreskolom in Brussel voor de herdenkingsplechtigheid van de 65ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa.

Alle Belgische gesneuvelden hebben een passend eerbetoon gekregen in aanwezigheid van het hoofd van het Militair Huis van de Koning, Jef Van den Put, Stafchef generaal Charles-Henri Delcour, Brussels schepen van Openbare Netheid Karine Lalieux (PS), die burgemeester Feddy Thielemans verving, en ambassadeurs van verschillende landen die destijds deelnamen aan de Tweede Wereldoorlog.

Aan het monument van de onbekende soldaat werden alle Belgische gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog herdacht met een minuut stilte en een bloemenhulde. De Koninklijke muziekkapel van de Gidsen begeleidde de ingetogen plechtigheid in aanwezigheid van Oudstrijders en een detachement van de Koninklijke Militaire School. Tijdens de hulde gebeurde ook een kleine evocatie van de Tweede Wereldoorlog in vraag-antwoordvorm.
Naar: HLN.be
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940
Plaats reactie