Grote voorraad munitie uit WO II ontdekt voor Russische kust

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)

Moderator: Mr Mojo Risin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jentyyy
Beste Avatar 2010
Beste Avatar 2010
Berichten: 992
Lid geworden op: 29 dec 2009, 20:30
Locatie: Ardooie (België)

Grote voorraad munitie uit WO II ontdekt voor Russische kust

Bericht door Jentyyy »

Grote voorraad munitie uit WO II ontdekt voor Russische kust

Meer dan 10.000 stuks munitie uit de Tweede Wereldoorlog zijn ontdekt op een gezonken schip op de bodem van de Oostzee, dicht bij de Russische stad Baltiejsk. De munitie zal onschadelijk gemaakt worden.

De munitie bevindt zich aan boord van een Duits schip dat op een diepte van 17 tot 20 meter ligt, op ongeveer anderhalve kilometer van de kust, bij de stad Baltiejsk, zei Maxim Vladimirov, de adjunct-directeur van de brandweer van het Russische ministerie van Noodsituaties, aan het persbureau.

Volgens Vladimirov kunnen de ontmijningswerken, waarvoor de voorbereidingen al gestart zijn, drie jaar duren. De werken beginnen op 15 juni.

Bovendek
De ontmijners zullen zich in eerste instantie richten op het bovendek, waar zich grote hoeveelheden munitie bevinden. Daarna zullen ze ook in en rond het schip werken. De specialisten die belast worden met de taak zijn perfect voorbereid voor dergelijke opdrachten, verzekert Vladimirov. "Alle duikers hebben een uitstekende opleiding genoten en beschikken over veel ervaring."
Naar: HLN
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940
Plaats reactie