Extreemrechts in Letland viert nazi-invasie van 1941

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)

Moderator: Mr Mojo Risin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jentyyy
Beste Avatar 2010
Beste Avatar 2010
Berichten: 992
Lid geworden op: 29 dec 2009, 20:30
Locatie: Ardooie (België)

Extreemrechts in Letland viert nazi-invasie van 1941

Bericht door Jentyyy »

Extreemrechts in Letland viert nazi-invasie van 1941

In de Letlandse hoofdstad Riga willen extreemrechtse groeperingen morgen een herdenkingsmars houden voor de invasie van de Duitse troepen in 1941. Het hof van beroep heeft het oorspronkelijke gerechtelijke verbod daarover opgeheven.

Minister-president Valdis Dombrovskis en minister van Buitenlandse Zaken Aivars Ronis zijn "verrast en geschokt" door de uitspraak. Met alle respect voor de mensenrechten en de onafhankelijkheid van de rechtbanken kan de "vrije meningsuiting niet worden uitgebreid tot nazipropaganda", zeggen ze.

Holocaust
De herdenkingsmars vindt plaats vier dagen voor een bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. Die woont zondag een ceremonie bij om de vernietiging van bijna alle Joden uit Riga tijdens de Holocaust te herdenken.

"De nazi-invasie vieren betekent ook de massamoord vieren van alle Letlandse slachtoffers," zegt directeur Efraim Zuroff van het Simon-Wiesenthal-Center in Jeruzalem. "Dit waren voornamelijk joden, maar ook communisten, zigeuners en geesteszieken."
Bron: HLN.be
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940
Plaats reactie