Nazi Minnie Mouse schokt Polen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Nazi Minnie Mouse schokt Polen

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Nazi Minnie Mouse schokt Polen

Afbeelding

Een Poolse kunstgalerij ligt onder vuur omdat Minnie Mouse naakt en naast een swastika op een reclameposter staat afgebeeld. Het leek de kunstenaars bovendien een goed plan om de poster naast een synagoge op te hangen; een synagoge die tijdens de Tweede Wereldoorlog jarenlang als zwembad voor nazi’s fungeerde.
De poster steekt de ogen uit van de bewoners van Poznan. “Het is gewoon ongepast en heel choquerend voor alle overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en dan vooral voor zij die hier de nazigruwel overleefd hebben”, zegt gemeenteraadslid Nobert Napieraj.
De autoriteiten in de stad Poznań, in het westen van Polen, onderzoeken of er sprake is van het promoten van fascisme. Daarop staat een gevangenisstraf van drie jaar. De galeriehouders ontkennen die bedoeling te hebben. Zij stellen slechts reclame te willen maken voor een tentoonstelling. ”En om te provoceren. Om te laten zien hoe de moderne popcultuur op de realiteit reageert.”
Gebruikersavatar
Charly1975
Lid
Berichten: 3211
Lid geworden op: 30 jan 2006, 16:09
Locatie: Betuwe

Re: Nazi Minnie Mouse schokt Polen

Bericht door Charly1975 »

Onder het mom 'kunst' mag een hoop op deze wereld. :bonk: :r
Kost klauwen vol met geld voor zaken waarvan 90% van de bevolking niet eens ziet wat een kunstenaar zegt dat je er in zou moeten zien...een wc-pot aan de muur met het woord KUT ernaast geschreven is tegenwoordig zelfs al kunst. Pindakaas op de vloer gesmeerd....ja hoor...ook kunst. Mini Mouse met een hakenkruis naast een synagoge...a, joh...moet kunnen het is immers kunst !!!! Bah bah
We're fools to make war
On our brothers in arms


(Mark Knopfler/Dire Straits - Brothers in Arms)
Plaats reactie