Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenis

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenis

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Duitsers houden vijfde meest gezochte nazi uit gevangenis

De vijfde meest gezochte nazi leeft veilig in Duitsland, hoewel Groot-Brittannië en Nederland hem zoeken voor oorlogsmisdaden. De Duitsers lijken hem een hand boven het hoofd te houden.

Klaas Faber is nu 88 jaar en werkte als vrijwilliger voor de SS van Adolf Hitler. In 1947 werd hij ter dood veroordeeld voor zijn misdaden, maar Faber kan niet vervolgd worden nadat hij in 1952 uit een gevangenis in Nederland ontsnapte en naar Duitsland vluchtte. Groot-Brittannië en andere landen hebben sindsdien om zijn uitlevering gevraagd, maar dat hebben de Duitsers volgens The Sun altijd afgewezen.

Gestapo
De Britse tabloid vond de gezochte Duitser in Ingolstadt. Daar woont hij met zijn vrouw Jacoba, met wie hij drie kinderen heeft. Eigenlijk is Faber in Nederland geboren, maar Hitler schonk hem de Duitse nationaliteit. Daardoor geniet hij nu nog steeds bescherming als Duits burger.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Faber actief bij de Gestapo. Hij moest mensen in het concentratiekamp Westerbork ter dood brengen. Ook Anne Frank zat in dat kamp. Faber zou zeker 22 mensen om het leven hebben gebracht. Voor die moorden werd hij veroordeeld, maar hij zou ook op eigen houtje massaal mensen neergeschoten hebben. Het werkelijke dodental ligt dus mogelijk veel hoger.

De Duitse overheid bevestigt dat ze Faber niet kunnen vervolgen. "Klaas Faber is een Duits burger en kan hiervoor niet worden uitgeleverd."
Bron: HLN.be
Plaats reactie