Van moord beschuldigde SS'er sterft voor proces in Duitsland

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Van moord beschuldigde SS'er sterft voor proces in Duitsland

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Van moord beschuldigde SS'er sterft voor proces in Duitsland

Een voormalige SS'er die beschuldigd wordt van deelname aan een moordpartij op joden in Oostenrijk is afgelopen week overleden. De 90-jarige man zou normaal gezien later dit jaar voor de rechter moeten verschijnen.

"Adolf S. is afgelopen week overleden", aldus procureur Andreas Brendel van Dortmund. "Hij zat niet opgesloten omdat er geen risico was dat hij zou vluchten. Hij overleed thuis in Duisburg." Eind vorig jaar werden gerechtelijke stappen ondernomen tegen Adolf Storms, die deel uitmaakte van de "Viking"-divisie van de SS. Hij zou deelgenomen hebben aan de executie van 58 joodse dwangarbeiders in maart 1945 in Oostenrijk.

Het was een student die tijdens opzoekingswerken over de moordpartij op het spoor kwam van Adolf Storms, hem interviewde en nadien aangaf bij de autoriteiten.
Bron: HLN.be
Oud-SS'er Adolf Storms overleden

In Duisburg is voormalig SS-sergeant Adolf Storms op 28 juni overleden. Dat heeft de Duitse justitie bekendgemaakt. Storms is negentig jaar geworden.

Storms was nummer vier op de lijst van meest gezochte oorlogsmisdadigers (doc) van het Simon Wiesenthal Centrum. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de moord op zeker 57 Joodse dwangarbeiders aan het eind van de oorlog in Oostenrijk.

Duitse aanklagers besloten afgelopen november om de oud-SS'er te vervolgen voor oorlogsmisdaden. Ze zouden harde bewijzen tegen hem hebben. Verscheidene oud-leden van de Hitler Jugend hebben belastende verklaringen tegen Storms afgelegd.

Storms werkte na de oorlog tientallen jaren als manager van een treinstation, totdat een rechtenstudent uit Wenen de oud-SS'er wist op te sporen. Diens professor hield uitgebreide interviews met Storms, waarin die zei de moorden zich niet te kunnen herinneren.
Bron: nos.nl
Plaats reactie