Gevonden handgranaat vermist in Zutphen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Gevonden handgranaat vermist in Zutphen

Bericht door sniper snoop »

Zutphen - Bij werkzaamheden op de kruising van de Den Elterweg en de Kleine Omlegging in Zutphen zijn maandag 19 juli zijn twee stuks munitie en een handgranaat, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, aangetroffen. De munitie is vrijdag vernietigd, maar de handgranaat bleek verdwenen te zijn.

Nadat de politie maandag de munitie en de handgranaat heeft aangetroffen heeft zij direct volgens procedure de Explosieve Opruimingsdienst ingelicht. De munitie en de handgranaat, vermoedelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, waren aangetroffen op een afgelegen terrein dat volledige is afgesloten.

Op het terrein is men bezig met baggerwerkzaamheden. De kans bestaat dat de munitie en handgranaat door baggerwerkzaamheden in de IJssel op het braakliggende terrein is beland. Het is niet toegestaan dat terrein te betreden in verband met de werkzaamheden daar. De Explosieve Opruimingsdienst heeft besloten de munitie en de handgranaat vrijdag te vernietigen omdat het terrein achteraf ligt en verder goed is afgesloten.

Vrijdag bleek dat de handgranaat was verdwenen. Mogelijk heeft iemand de handgranaat meegenomen.

Bron: Blik op Nieuws...

Gebeurd helaas veel, heel veel! Ik maak het genoeg mee. Je meld bijvoorbeeld 18 granaten bij de politie, en wanneer ze opdagen zijn er maar een 5 taal bijvoorbeeld. Dan ga je wel op uw bek. Gelukkig komt dit nooit in België op het nieuws. Dan word het veel herhalingen.
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie