Resten WOII-soldaat gevonden

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ArjenS
Lid
Berichten: 257
Lid geworden op: 18 nov 2007, 18:10
Gegeven: 1 keer

Resten WOII-soldaat gevonden

Bericht door ArjenS »

Bij bodemonderzoek in het Noord-Brabantse Sprang-Capelle zijn vorige week de stoffelijke resten van een geallieerde militair gevonden. De landmacht heeft de militair en zijn uitrusting meegenomen naar een laboratorium om zo zijn identiteit te achterhalen.

Als het lukt de man te identificeren, zal de landmacht proberen eventuele nabestaanden op te sporen en proberen hem op een gepaste wijze zijn laatste rustplaats te bezorgen.

Naar alle waarschijnlijkheid is de soldaat in december 1944 of januari 1945 gesneuveld tijdens de strijd om het Duitse bruggenhoofd Kapelsche Veer. Tijdens de vijf weken durende operatie, die plaatsvond in de bittere winterse weersomstandigheden, vielen er zo'n 1200 doden en gewonden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/prov ... onden.html
Gebruikersavatar
sniper snoop
Beste Signature 2010
Beste Signature 2010
Berichten: 1704
Lid geworden op: 23 jul 2006, 03:09
Locatie: Ieper - Belgie
Contacteer:

Re: Resten WOII-soldaat gevonden

Bericht door sniper snoop »

Mss dezelfde methode zoals de laatste geïdentificeerde Wo1 soldaat Prvt James Alan Mather. Kijken welk voedsel de persoon at. Kijken naar de uitrusting naar plaatjes, het aantal granaten, etc. De eenheden die daar lagen. De vermisten van de eenheden. En dan alles bijeen brengen. En vergelijken. Om nadien de lijst nabestaanden te verkorten.
"Always remember both sides of the line"~~~~ Britse oudstrijder en oudste Brit ooit (tot hij overleed), Harry Patch (110 jaar) - Menenpoort Ieper, 21 juni 2008

Heb je Battlefield 1918 problemen? Klik hier en leg uit wat het probleem is!
Plaats reactie