VRT zorgt voor nieuwe Hitlerrel

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

VRT zorgt voor nieuwe Hitlerrel

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Twee jaar na 'Plat Préféré' duikt nazidictator op in 'De Jaren Stillekes'

VRT zorgt voor nieuwe Hitlerrel
Of de uitzending van 'De jaren stillekes' van gisteravond echt stillekes zal voorbijwaaien is zeer de vraag. Presentator Steven Van Herreweghe rakelde met tv-kok Jeroen Meus de 'Plat préféré'-rel van twee jaar geleden nog eens op en zorgde meteen zelf voor een nieuwe Hitlerrel. JanRuysbergh
Gisteravond had Steven Van Herreweghe tv-kok Jeroen Meus te gast in zijn succesprogramma De jaren stillekes dat vorige week meer dan één miljoen kijkers trok. Al snel ging het over de gewraakte aflevering van Plat préféré waarin Jeroen Meus de lievelingsrecepten klaarmaakte van overleden bekende figuren als Freddie Mercury, 779arley, Jacques Brel, Johnny Cash... en Adolf Hitler.


Forel in botersaus

Maar de aflevering rond de Forel in botersaus - volgens bepaalde bronnen helemaal niet het lievelingsgerecht van Hitler - haalde in november 2008 nooit het scherm. Vooraf ontstond er al zo veel commotie rond dat de VRT-directie het wijselijk vond die aflevering niet uit te zenden. De affaire werd wereldnieuws. Jeroen Meus, die op dat moment met zijn cameraploeg in Nashville (VS) verbleef, zag zichzelf ineens op de voorpagina van de Amerikaanse krant USA today opduiken.

Van Herreweghe rakelde gisteren het hele voorval nog eens op en toonde enkele fragmenten uit de beruchte aflevering. 'Ik begreep de beslissing van de VRT, maar ik vind het nog steeds jammer dat het programma niet uitgezonden is', vertelde Meus. 'Het was een redelijk genuanceerde aflevering met voldoende kritische bedenkingen bij de figuur Hitler. Maar misschien was het wel fout om Hitler in éénzelfde rij te plaatsen als entertainmentfiguren Freddie Mercury en Johnny Cash.'

Lastige praatgast

Steven Van Herreweghe knikte begrijpend en zei dat ook hij ondervonden had dat het niet zo verstandig was om Hitler in een ontspanningsprogramma op te voeren. Waarop een nogal waarheidsgetrouwe Hitler (een bijna onherkenbare Warre Borgmans) in de studio verscheen en een norse en lastige praatgast bleek, die het de arme presentator niet gemakkelijk maakte. Enkele mensen in het publiek zaten verbijsterd toe te kijken, en ook in de huiskamers zal een aantal mensen toch wel even hebben moeten slikken.

'Hopelijk springt de pers hier niet op', zei Steven Van Herreweghe. Hij voelde de bui wellicht al hangen.
Bron: Hetnieuwsblad.be
Datum: 13 september
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: VRT zorgt voor nieuwe Hitlerrel

Bericht door jurgen »

Een rel is het nu niet bepaald geweest, er is enkel in verschillende kranten vermeldt geweest dat het bewuste fragment is uitgezonden.
Ik vond persoonlijk het stukje waarzin ze Sabrina nadeden wel hilarisch. :mrgreen:
Gebruikersavatar
panzer lehr
Lid
Berichten: 1306
Lid geworden op: 09 mar 2010, 19:45
Locatie: België

Re: VRT zorgt voor nieuwe Hitlerrel

Bericht door panzer lehr »

Op de motor was ook wel hilarisch. :lol:
Plaats reactie