Voorlaatste oudstrijder begraven

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Voorlaatste oudstrijder begraven

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Voorlaatste oudstrijder begraven

Henri Demol, de voorlaatste WO-II-oudstrijder, haalde net niet de herdenking van de Wapenstilstand op 11 november. Henri, die tot voor enkele weken nog op zijn boerderij verbleef op het gehucht Puydt, overleed op 89-jarige leeftijd bij zijn dochter in Elingen. Hij werd in Bever begraven. Henri nam tijdens de 2de Wereldoorlog in mei 1940 deel aan de achttiendaagse veldtocht als lid van het 3de Regiment Jagers te voet.

De overledene ging er bijzonder prat op dat ook zijn vader Cyrille oudstrijder is geweest maar dan wel van de 1ste Wereldoorlog. Vader Cyrille, soldaat van de klasse 1906 bij het 2de Regiment Jagers te voet, geraakte wel zwaar gewond tijdens de slag bij Eppegem op 26 augustus 1914. Hij werd vervolgens gevangen genomen en opgesloten in een kamp in Duitsland. Toch overleefde hij de oorlog.

“Na het uitsterven van de oudstrijders van de 1ste Wereldoorlog dooft thans ook de generatie oudstrijders van de 2de Wereldoorlog stilaan uit”, zegt Marie-Elise Vanderkelen, vaandeldraagster van de krijgsgevangenen. “Uit erkentelijkheid voor de offers van onze oudstrijders meen ik dan ook dat de vaderlandse vieringen steevast in stand moeten gehouden worden”, aldus nog het gemeenteraadslid.

Afbeelding
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Voorlaatste oudstrijder begraven

Bericht door jurgen »

Voorlaatste oudstijder bevragen?

Tiens, ik wist niet dat mijn overgrootvader de laatste was. :roll:
Gebruikersavatar
Dreesen
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 08 jan 2010, 10:18
Locatie: Dilsen-Stokkem

Re: Voorlaatste oudstrijder begraven

Bericht door Dreesen »

Volgens mij klopt dit ook niet echt. Er zullen er heust nog wel wat meer zijn. Echte oud-strijders bedoel ik dan. Geen verzetsleden, want anders zouden er er nog honderden zijn.
'Berlijn is een historisch mijnenveld'
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Voorlaatste oudstrijder begraven

Bericht door jurgen »

Dreesen schreef:Volgens mij klopt dit ook niet echt. Er zullen er heus nog wel wat meer zijn. Echte oud-strijders bedoel ik dan. Geen verzetsleden, want anders zouden er er nog honderden zijn.
In het geval van verzetsleden weet ik er nog vier zitten, dus de schrijver van dit artikel moet wel in de war geweest zijn.
Plaats reactie