'Hitler is een held voor veel moslims'

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
coco
Lid
Berichten: 3516
Lid geworden op: 20 dec 2007, 21:10
Locatie: Land van Heusden en Altena

'Hitler is een held voor veel moslims'

Bericht door coco »

Moslima Nahed Selim ziet de hand van ‘de onzichtbare ayatollah’ in de vervolging van Geert Wilders. Terwijl de PVV-leider wordt uitgemaakt voor fascist, constateert zij dat Wilders’ vergelijking van de Koran met Mein Kampf wel degelijk berust op historische feiten.

"Hitler is een held voor veel moslims in de Arabische wereld”, vertelt Selim. "Ook in Egypte is nog altijd veel waardering voor hem. Rommel, Hitlers generaal die uiteindelijk in de Egyptische woestijn door de Britten werd verslagen, was in de ogen van veel Egyptenaren geen bezetter, maar een bevrijder."

In haar essay trekt Selim meer parallellen tussen de islam en het nationaal-socialisme. Daarmee verdedigt ze ook nadrukkelijk de vergelijking die Geert Wilders heeft gemaakt tussen Mein Kampf en de Koran. Want ze heeft zich geërgerd aan de politiek correcte denkers die Wilders hebben uitgemaakt voor fascist en nazi vanwege zijn uitlatingen over de islam. En ze maakt zich grote zorgen dat Wilders daarvoor terecht moet staan.

Islamisering
De arabist Hans Jansen ging vorige week opzichtig onderuit bij Pauw en Witteman toen hem werd gevraagd naar voorbeelden van die islamisering. Selim somt ze desgevraagd wel op: een verbod op de opvoering van het toneelstuk Aïsha, de arrestatie van de cartoonist Nekschot, scholen die toestaan dat islamitische meisjes thuis worden gehouden bij schoolreisjes, een eigen kliniek voor moslims, een apart gemeentelijk loket voor vrouwen in een Utrechtse moskee, een jeugdzorgconsulent die een islamitische familie alleen mag bezoeken onder begeleiding van een imam, de groeiende haat tegen joden en homoseksuelen, en zo kan ze naar eigen zeggen wel even doorgaan.

Fascist en nazi
Selim: "De onzichtbare ayatollah bestaat uit religieuze voormannen, maar ook uit politici, juristen, journalisten en andere belangrijke spelers uit het maatschappelijk middenveld die kritiek op de islam onmogelijk maken. Het wrange is dat die laatste groep voornamelijk bestaat uit mensen die kritiek op het christendom zien als verlichting en kritiek op de islam als haat zaaien. Zij vergelijken de PVV met de NSB en maken Wilders uit voor fascist en nazi, juist omdat hij de Koran met Mein Kampf vergelijkt en de islam een totalitaire ideologie noemt. Maar het is niet Wilders, maar de onzichtbare ayatollah die moet worden afgezet."
Bron: spitsnieuws.nl
Altijd opzoek naar Duits papierwerk met K-nummers '951 t/m 957' en '2517'!
Plaats reactie