Vandaag in de Krant

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
richard757
Lid
Berichten: 160
Lid geworden op: 01 mar 2009, 22:19
Contacteer:

Vandaag in de Krant

Bericht door richard757 »

FBI-dossier: Hitler woont op Argentijnse ranch AMSTERDAM - Uit FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler nog in leven is. De Duitse dictator zou bovendien zijn snor hebben afgeschoren, gebukt gaan onder astma en maagzweren en een Argentijnse ranch in Argentinië zou zijn nieuwe thuis zijn.Uit gepubliceerde archieven van de FBI komen opmerkelijke zaken naar voren rond de Nazi-dictator, die op 29 april 1945 - op 56-jarige leeftijd - zelfmoord pleegde in zijn bunker in de Rijkskanselarij in Berlijn.

Of niet? Het 752 pagina's tellende dossier van de Amerikaanse federale politie laat weten dat de dienst na zijn 'dood' bleef zoeken naar het lichaam van Hitler, omdat veel Amerikanen zijn zelfmoord in twijfel trokken.

Velen schreven dan ook brieven naar FBI-directeur J. Edgar Hoover, meldt Bild. In een van die brieven is te lezen dat: "Hitler en 50 van zijn naaste vertrouwelingen zijn ongeveer 10 dagen na de val van Berlijn met 2 U-boten aangekomen in het zuiden van Argentinië. Hitler is ondergedoken op een ranch. Hij heeft een afgeschoren snor, lijdt aan astma en maagzweren."ik weet niet wat ik van denken moet :(
Gebruikersavatar
Kugelblitz
Moderator
Moderator
Berichten: 3733
Lid geworden op: 02 apr 2008, 14:12
Gegeven: 6 keer
Ontvangen: 10 keer

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Kugelblitz »

Zou dat moeten staan in die onlangs duizenden vrijgegeven FBI-dossiers, o.a. ook over vliegende schotels etc.?
Laten we het vooral gezellig houden! :)
david879
Lid
Berichten: 451
Lid geworden op: 31 mar 2009, 20:23

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door david879 »

Uit Spits.
Uit FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler nog leeft. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Zijn tandenborstelsnor is eraf, en hij lijdt aan astma en maagzweren, maar leven doet 'ie. De Führer zou in Argentinië een ranch houden. De federale politiedienst bleef de 'dood' onderzoeken, omdat er veel Amerikanenen waren die de dood van Hitler in twijfel trokken.Officieel overleed de vader van het nationaal-socialisme op 56-jarige leeftijd op 29 april 1945, toen hij zelfmoord pleegde in zijn bunker onder Berlijn. Volgens Bild ontving FBI-directeur J. Edgar Hoover voortdurend brieven, met teksten als "Hitler en 50 van zijn naaste vertrouwelingen zijn ongeveer 10 dagen na de val van Berlijn met 2 U-boten aangekomen in het zuiden van Argentinië. Hitler is ondergedoken op een ranch. Hij heeft een afgeschoren snor, lijdt aan astma en maagzweren."
Gebruikersavatar
Lau
Lid
Berichten: 156
Lid geworden op: 10 apr 2010, 09:13
Ontvangen: 2 keer

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Lau »

Hij leeft nog? dan is 'ie 121 jaar of zo :P

Volgens mij wordt bedoeld dat hij daar leefde, niet leeft...
Gebruikersavatar
Jan Klaassen
Lid
Berichten: 3667
Lid geworden op: 25 jan 2009, 21:01
Locatie: Middelburg

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Jan Klaassen »

Leuk he x) En z'n 50 'naasten'? Waarom zijn mensen als Speer dan niet meegegaan? Beetje vreemd verhaal. 121 jaar is ook niet echt geloofwaardig x)
Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten! - 1961
Gebruikersavatar
Nick.Dracu
Lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 20 jun 2010, 19:52
Locatie: Torhout/ Belgie

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Nick.Dracu »

Tenzij hij zich zelf heeft gekloond. :roll:
Zoals op discovery gesugeerd word.
david879
Lid
Berichten: 451
Lid geworden op: 31 mar 2009, 20:23

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door david879 »

Of één van zijn "naasten" heeft ervoor gezorgd dat Hitler niet meer dood kán! :bonk:
Gebruikersavatar
Dreesen
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 08 jan 2010, 10:18
Locatie: Dilsen-Stokkem

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Dreesen »

Wat een onzin, fantastisch die gekke Amerikanen. Een van die documenten is ook dat er kernwapens en andere massavernietigingswapens in Irak waren :p
'Berlijn is een historisch mijnenveld'
Gebruikersavatar
Jolijn
Lid
Berichten: 546
Lid geworden op: 26 nov 2010, 19:02

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Jolijn »

Haha, misschien een dubbelganger? 121 jaar is niet echt geloofwaardig, hmm? En bovendien, hoelang wordt er nu al gediscussierd over of Hitler dood is of niet? Er zijn geen bewijzen gekomen dat hij daar echt woont, pas dan zal ik het kunnen geloven.
Gebruikersavatar
Jan Klaassen
Lid
Berichten: 3667
Lid geworden op: 25 jan 2009, 21:01
Locatie: Middelburg

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Jan Klaassen »

Hij zit waarschijnlijk met Elvis op die ranch x)
Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten! - 1961
Gebruikersavatar
Haplo
Lid
Berichten: 3616
Lid geworden op: 03 okt 2005, 17:39
Ontvangen: 1 keer

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door Haplo »

Lezen mensen.

Er wordt vermeld dat J. Edgar Hoover brieven ontving.
Daar J. Edgar Hoover tot 2 mei 1972 directeur was (2 mei was zijn sterfdatum) is het dus theoretisch mogelijk.
Adolf zou dus maximaal 95 jaar kunnen zijn volgens dit verhaal.
Mvg/Best regards, Sipke
Gebruikersavatar
asjemenou
Moderator & Beste Avatar 2009
Moderator & Beste Avatar 2009
Berichten: 4855
Lid geworden op: 26 apr 2005, 16:35
Gegeven: 54 keer
Ontvangen: 97 keer

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door asjemenou »

Naarmate de oorlogsgeneratie uitsterft, neemt de vorming van mythes over WOII alleen maar toe. Er is dan immers toch niemand meer die het tegendeel kan bevestigen.
Er doen al zoveel wilde verhalen de ronde over Hitler. Hij zou in 1945 zijn ontsnapt uit Berlijn en zijn gaan leven in Zuid Amerika, Antarctica of waar dan ook ter wereld.
Zolang het tegendeel niet overtuigend is bewezen, neem ik nog steeds de officiële doodsverklaring van Hitler aan zoals deze algemeen wordt aangenomen;
Hitler heeft zelfmoord gepleegd in Berlijn in 1945. De Sovjets hebben zijn gedeeltelijk verbrande stoffelijk overschot gevonden en geïdentificeerd aan de hand van o.a. zijn gebit. De gebitsidentificatie is uitgevoerd door Hitlers tandarts. Hitlers stoffelijk overschot is tot 1970 meerdere malen op verschillende plaatsen in de voormalige DDR door de Sovjets herbegraven. In 1970 heeft Brezjnev opdracht gegeven om het stoffelijk overschot van Hitler te cremeren en zijn as uit te laten strooien. Dit om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoord voor nazi's zou worden.
Voor het opengaan van het Sovjet staatsarchief begin jaren negentig was in het Westen niet bekend of wat er precies met Hitler en met zijn stoffelijk overschot gebeurd was. De Sovjets hebben destijds alleen verklaard dat hij dood was en zwegen over de rest. Door deze onduidelijkheid deden er in het Westen allerlei geruchten over Hitler de ronde. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die deze geruchten uit de Koude oorlog periode over een in leven zijnde Hitler geloven.
Ga serieus om met het WOII forum. Dan houden we het forum voor alle leden interessant!
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Re: Vandaag in de Krant

Bericht door platoz »

Ik ben het geheel eens met hetgeen in bovenstaande is gezegd. Tevens is deze versie ook (althans voor het grootste gedeelte) feitelijk bewezen. Alle andere broodje aap-verhalen zijn slechts een van de velen die in het geruchtencircuit de ronde doen, maar nimmer met bewijsmateriaal kunnen worden gestaafd. Voor degenen die zich werkelijk eens in Hitler hebben verdiept, weten bovendien dat hij er de man niet naar was om te vluchten naar een ander land. Hij heeft bovendien een testament geschreven. Wie een normaal kritisch denkniveau bezit, neemt elk ander verhaal als die in het bovenstaande is vermeld niet serieus. Dat is dus ook precies wat ik doe.
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie