Osama Bin Laden dood!

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Helmbrug
Lid
Berichten: 312
Lid geworden op: 22 mar 2009, 20:55

Osama Bin Laden dood!

Bericht door Helmbrug »

De beruchte terroristenleider Osama bin Laden is gisteren gedood tijdens een actie van Amerikaanse elitetroepen in Pakistan. Dat maakte de Amerikaanse president Barack Obama bekend in een speciale toespraak tot het volk.

meldt vandaag op basis van gesprekken met Congresleden dat Osama bin Laden door zijn hoofd is geschoten. Obama meldde in zijn toespraak dat Amerikaanse troepen hem hebben doodgeschoten en zijn lichaam hebben meegenomen.

Media in de Verenigde Staten melden dat Bin Laden is gedood in de stad Abbottabad, 50 kilometer ten noordoosten van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Pakistaanse tv-zenders tonen beelden van wat het bebloede gezicht zou zijn van de leider van het internationale terreurnetwerk al-Qaeda.

De operatie is volgens overheidsbronnen in Pakistan uitgevoerd door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en door de Pakistaanse veiligheidsdiensten. De Amerikanen verloren door een technisch mankement een helikopter tijdens de operatie in Abbottabad. Na de crash, die zich voordeed in de omgeving van de Pakistaanse Militaire Academie, werd de helikopter vernietigd door de Amerikanen.

Amerikaanse functionarissen meldden dat ze compleet verrast waren toen ze inlichtingen ontvingen over de uitgebreide beveiligingsmaatregelen bij het complex waar Bin Laden zich in relatieve luxe schuilhield. Het pand zou zijn omringd door muren van vier tot zes meter hoog, met bovenop prikkeldraad.

De Amerikaanse inlichtingendiensten zouden Bin Laden hebben gevonden door een koerier van de terroristenleider te traceren en te volgen. De operatie zou al twee jaar bezig zijn geweest voor Bin Laden werd uitgeschakeld.

Toespraak
Het Witte Huis stelde de leden van het Amerikaanse Congres op de hoogte van de dood van Bin Laden. Daarna maakte president Barack Obama het nieuws bekend in een speciale toespraak, die live werd uitgezonden.

'Het recht heeft gezegevierd', zei Obama in zijn speech. 'Vanavond kan ik het Amerikaanse volk en de wereld melden dat de Verenigde Staten een operatie hebben uitgevoerd waarbij Osama bin Laden is gedood, de leider van al-Qaeda en een terrorist verantwoordelijk voor de moord op duizenden onschuldige mannen, vrouwen en kinderen.'

In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk. Gisteren gaf Obama de opdracht Bin Laden te doden.

De voormalige Amerikaanse president George W. Bush noemde het doden van Bin Laden een 'gedenkwaardige prestatie'. 'Het gevecht tegen terrorisme gaat door, maar vanavond heeft Amerika een niet mis te verstane boodschap uitgezonden: het maakt niet uit hoelang het duurt, het recht zal zegevieren.' Bush was president ten tijde van de aanslagen op 11 september 2001, waar al-Qaeda verantwoordelijk voor wordt gehouden.

Kort nadat het nieuws over de dood van de terroristenleider naar buiten werd gebracht, gingen honderden Amerikanen de straat op. In Washington verzamelde zich een menigte voor het Witte Huis. Ze droegen vlaggen bij zich en vierden feest. Ook in andere steden, zoals New York en Los Angeles, gingen mensen de straat op.

De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000. Hij was jarenlang de meest gezochte man ter wereld.

David Cameron: Dood Osama zal grote opluchting brengen
De dood van terroristenleider Osama bin Laden zal 'grote opluchting brengen voor mensen over de hele wereld'. Dat zei de Britse premier David Cameron vandaag.

'Het is een groot succes dat hij is gevonden en daardoor niet langer in staat is om zijn campagne van wereldwijde terreur voort te zetten', aldus Cameron. 'Ik feliciteer president Obama en de andere verantwoordelijken met het uitvoeren van deze operatie.'
(ANP/Redactie)
______________________________________________________________________________________________________________________________

Paar vraagjes (voor een leuke discussie)
Dit is echt?
En wat heeft dit als gevolg op de veiligheid in de toekomst?
Gebruikersavatar
Jan Klaassen
Lid
Berichten: 3667
Lid geworden op: 25 jan 2009, 21:01
Locatie: Middelburg

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jan Klaassen »

Die eerste had ik ook al aan gedacht ^^ Het feit dat ze 'm, zoals de 'roddel' nu gaat, in het water zouden hebben gegooid doet niet veel goeds voor de geloofwaardigheid x) Met Amerikanen weet je maar nooit.

Als het echt echt waar is, mooie slag gewonnen! Maar nog niet de oorlog. Over de toekomst; veel aanslagen als vergelding etc etc. Dan stapt er gewoon een nieuwe leider naar voren en begint het hele circus opnieuw.
Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten! - 1961
Helmbrug
Lid
Berichten: 312
Lid geworden op: 22 mar 2009, 20:55

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Helmbrug »

Het zal lullig zijn als ze na de DNA test erachter komen dat het niet de goeie is.
Leuke verkiezingsstunt voor Obama

Ook grappig, het is vandaag precies 66 jaar geleden dat de Duitsers de dood van Hitler bekent maakte...... stille hint?
Meer reacties plz
Gebruikersavatar
Dreesen
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 08 jan 2010, 10:18
Locatie: Dilsen-Stokkem

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Dreesen »

Dat is inderdaad toevallig dat men 66 jaar geleden de dood van Adolf Hitler bekend maakte :p
Maar zolang het niet bewezen is dat Osama dood is heb ik er mijn twijfels over. Op vele jaren kan iemand veel veranderen kijk maar naar Karadzic, die was ook niet meer te herkennen bijna. Ook al denk ik dat het wel zal kloppen had ik toch graag bewijzen gehad Obama :)
Moest het lijk al verdwenen zijn gaan er veel mensen twijfelen, en volgens mij terecht.
'Berlijn is een historisch mijnenveld'
jurgen
Lid
Berichten: 1787
Lid geworden op: 17 okt 2007, 22:52

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door jurgen »

Maakt in principe toch geen moer uit of men bewijzen heeft of niet.
Als die niet dood is zal er vroeg of laat toch een videoboodschap van die man verschijnen en dan maken de Amerikanen zich onsterfelijk belachelijk (niet in het minst bij hun eigen volk), zo achterlijk zullen ze daar ook wel niet zijn zeker.
LEO
Lid
Berichten: 646
Lid geworden op: 30 apr 2005, 16:17
Locatie: Belgium
Contacteer:

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door LEO »

We zullen het snel weten vermoed ik. Terroristengedoe draait alleen om wraak. Indien men hun boegbeeld vermoord zullen ze op wraak zinnen, alleen al om laten te merken dat de dood van Bin Laden geen afbreuk doet aan hun ambities. Mogelijk liggen de plannen voor acties reeds jaren klaar voor een geval zoals dit. Als Al-quada zijn "slapende terroristen" activeert kun je na een maand een reeks aanslagen verwachten in alle hoeken van de Westerse wereld.
Zoals ik eruit begrijp betrouwen de regeringen de toestand ook niet en gaat men zowat overal over tot verscherpte bewaking. Dwz. de eerste week Full-option, de tweede week op 3/4de kracht bij gebrek aan effectieven en na een maand opnieuw in de oude status. Juist de tijd voor de "slapende terroristen" om zich in te werken.
Indien er tegen die tijd geen respons komt van Al-quada verliezen ze respect onder hun aanhangers en hun sponsors. Oftewel is Bin Laden niet dood !
Gebruikersavatar
Jauke
Lid
Berichten: 343
Lid geworden op: 27 apr 2010, 20:25

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jauke »

USAMA.jpg
Goed gephotoshopped :wink:
Gebruikersavatar
Jan Klaassen
Lid
Berichten: 3667
Lid geworden op: 25 jan 2009, 21:01
Locatie: Middelburg

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jan Klaassen »

Ook het Pentagon heeft bevestigd dat ze 'm in de zee gedumpt hebben.... Zware twijfel hier, al vanaf dat het nieuws binnen kwam. Het is inderdaad zo dat het belachelijk zou zijn als ze dit verzinnen; bij nieuwe videoboodschappen zouden ze wel afgaan. Daarnaast zie ik de Amerikanen alles wel doen ^^
Wat wel is; het verlies is natuurlijk vreselijk voor de Taliban etc., maar zijn dood schept grote mogelijkheden. Het zou de Taliban goed uitkomen, zo'n mededeling dat 'm dood is; dit geeft grote mogelijkheden tot nieuwe aanslagen. Dat zou een reden zijn voor de Taliban om geen nieuwe videoboodschappen uit te geven. Immers, wanneer ze zijn dood zouden ontkennen zouden ze grote kansen wegleggen.
Misschien hebben de Amerikanen het zo bedacht? Who knows x)

@jauke: is de tweede foto de foto die is uitgegeven? Heb zelf nog geen (geloofwaardige) beelden gezien...
Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten! - 1961
Gebruikersavatar
Andre1983nl
Lid
Berichten: 415
Lid geworden op: 22 jun 2007, 12:30
Locatie: Hollum Ameland

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Andre1983nl »

Die foto is nep!
Ik verzamel Repro ... omdat ik dan zeker weet dat het echt NEP is!

Regiment Huzaren!
Ik zoek info, foto's en items over Huzaren/Cavalerie.

Soldiers wins the war & Generals gets the the Credits
Gebruikersavatar
Jauke
Lid
Berichten: 343
Lid geworden op: 27 apr 2010, 20:25

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jauke »

Gebruikersavatar
Jauke
Lid
Berichten: 343
Lid geworden op: 27 apr 2010, 20:25

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jauke »

Er wordt nog gediscussieerd of deze foto echt is of nep, en waarom hebben ze de datum onscherp gemaakt?
UsamaBinladen.jpg
-De nachtzicht lijkt overbodig als hij is al dood. Waarom niet een zaklamp op hem? Het nachtzicht laat het lijken alsof ze proberen om mensen te overtuigen dat het een Special Ops is.

-De kogelgat in het hoofd is op het verkeerde oog volgens de persberichten

-Het gezicht en baard lijken identiek aan de foto's zijn van 2006-2007.

-De datum op de bodem is vaag, Hebben ze dit gedaan om te verbergen wanneer het echt gebeurd is? want dat zou in tegenspraak met het officiële verhaal..
Gebruikersavatar
Jauke
Lid
Berichten: 343
Lid geworden op: 27 apr 2010, 20:25

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Jauke »

Deze foto hieroven die geleaked is ook fake.

Bewijs,
mlngv7.jpg
Gebruikersavatar
KNIL.
Lid
Berichten: 320
Lid geworden op: 09 feb 2010, 17:57
Locatie: Zuid holland

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door KNIL. »

President Obama heeft aangegeven de foto's van het lijk NIET vrij te geven.

Wel foto's van andere doden uit het huis: http://www.telegraaf.nl/buitenland/9695 ... buitenland
LET OP SCHOKKENDE BEELDEN!!!!!!!!!!
Helmbrug
Lid
Berichten: 312
Lid geworden op: 22 mar 2009, 20:55

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door Helmbrug »

@ KNIL

Idd je hebt gelijk
We zullen het nooit voor 100% weten... er zit een luchtje aan.

President Barack Obama heeft zojuist verklaard geen foto's vrij te geven van Osama bin Laden die na de dood van de terroristenleider zijn genomen.

President Obama zei dit in een interview met journalist Steve Kroft van de Amerikaanse televisiezender CBS. Het interview in het programma '60 minutes' wordt zondagavond in Amerika uitgezonden.

Risico's
De 'House Intelligence Committee' voorzitter Mike Rogers zei vandaag dat het vrijgeven van foto's het werk voor Amerikaanse troepen overzee zou bemoeilijken.

'De risico's van vrijgave wegen niet op tegen de voordelen', zei hij. 'Samenzweringsfanaten over de hele wereld zullen beweren dat aan de foto's is gesleuteld, en er is een reëel risico dat het vrijgeven van de foto's de publieke opinie in het Midden-Oosten zou ophitsen.'

'Stel je voor hoe het Amerikaanse volk zou reageren als Al Qaeda doodde een van onze troepen of militaire leiders doodde, de foto's van de slachtoffers op het internet zou zetten,' vervolgde hij. "Osama bin Laden is geen trofee - hij is dood en laten we ons nu richten op voortzetting van de strijd tot Al Qaeda is geëlimineerd.'
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Re: Osama Bin Laden dood!

Bericht door platoz »

Ik denk dat er helemaal geen luchtje aan zit. Osama Bin Laden is dood en de president van de Verenigde Staten heeft dit bevestigd. Hij en anderen hebben nota bene persoonlijk op een videoscherm gezien hoe mariniers het compound van Bin Laden zijn binnengestormd en hem dood hebben geschoten. Waarom zou je daarover moeten twijfelen? Denk niet dat Obama en zijn regering even het hele Amerikaanse volk en de rest van de wereld voor de gek gaan houden om slechts zieltjes te winnen voor bijvoorbeeld de volgende verkiezingen die pas over 1,5 jaar zijn? Al-Qaida, de Taliban en andere islamitische extremistische groeperingen zullen zijn dood maar al te graag willen vergelden. Denk niet dat de Amerikanen dit nieuws naar buiten brengen als het niet waar is, want dan ga je dit namelijk niet over jezelf afroepen.

Wat betreft zijn zeemansgraf, de Amerikanen hebben geprobeerd om zijn lijk op een andere manier te verwijderen, maar de enige realistische optie was dat Saoudi-Arabië het stoffelijk overschot zou overnemen om het daar te begraven. Bin Laden heeft daar immers nog familie, wat de meest logische plek zou zijn. Saoudi-Arabië wilde het echter niet (begrijpelijk), waarop gekozen is voor een zeemansgraf, aangezien een begraafplek alleen maar zou verworden tot een pelgrimsoord van fanatieke moslimextremisten.

Velen zullen zijn dood als een overwinning vieren, maar feitelijk had Bin Laden al gewonnen:

He may be dead, but in a way, he won. We gave up our rights. We passed a PatriotAct. We spent trillions on needless wars. We exchanged our privacy for safety. Fear now rules us.
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie