Filip en Mathilde huldigen veteranen Ardennenoffensief

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Opgeheven account 4914

Filip en Mathilde huldigen veteranen Ardennenoffensief

Bericht door Opgeheven account 4914 »

Filip en Mathilde huldigen veteranen Ardennenoffensief

Afbeelding

Prins Filip en prinses Mathilde, momenteel in de Verenigde Staten in het kader van een prinselijke missie, hebben hulde gebracht aan de Amerikaanse veteranen van de Slag om de Ardennen. Ze deden dat tijdens een ceremonie op de nationale begraafplaats van Arlington in de staat Virginia.

Het prinselijk paar, vergezeld van ministers Steven Vanackere, Kris Peeters, Jean-Claude Marcourt en Benoît Cerexhe, waren eerst aanwezig bij de wisseling van de wacht aan het graf van de Onbekende Soldaat. In een plechtige sfeer legde de prins een bloemenkrans met de Belgische kleuren neer.

De delegatie bezocht vervolgens een monument ter herdenking van de Slag om de Ardennen. "De grootste veldslag uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger", volgens de vermelding op het monument. Het prinselijk paar en de ministers spraken daarna met de tientallen veteranen die op de ceremonie aanwezig waren.

De Slag om de Ardennen, die plaatsvond tussen december 1944 en januari 1945, heeft diepe sporen nagelaten in de Amerikaanse geschiedenis. Het herdenkingsmonument in Bastenaken is één van de meest bezochte plaatsen door Amerikaanse toeristen, aldus de aanwezige Amerikaanse journalisten in Arlington. (belga/vsv)

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buiten ... sief.dhtml
Opgeheven account 4914

Re: Filip en Mathilde huldigen veteranen Ardennenoffensief

Bericht door Opgeheven account 4914 »

De link naar het filmpje van het Nieuws op VTM : http://vtm.be/nieuws/buitenland/68493-f ... washington
Plaats reactie