Brusselse imams willen Auschwitz bezoeken

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)

Moderator: Mr Mojo Risin

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jentyyy
Beste Avatar 2010
Beste Avatar 2010
Berichten: 992
Lid geworden op: 29 dec 2009, 20:30
Locatie: Ardooie (België)

Brusselse imams willen Auschwitz bezoeken

Bericht door Jentyyy »

Brusselse imams willen Auschwitz bezoeken

Op initiatief van het Brusselse parlementslid Fouad Ahidar (SP.A) willen enkele tientallen imams in oktober een bezoek brengen aan het vernietigingskamp van Auschwitz. Ahidar wil daarmee elke discriminatie veroordelen, en de jongeren waarschuwen voor eenzijdigheid.
Ahidar (kleine foto) stelde zijn voornemen donderdag voor in de plenaire vergadering van het Brussels Parlement. Daar werd gedebatteerd over een voorstel van resolutie waarin Viviane Teitelbaum (MR) oproept tot verzet tegen elke vorm van algemene amnestie en tot het nooit vergeten van de Holocaust, de massale vernietiging van de joden in de Tweede Wereldoorlog. Het voorstel werd ingediend naar aanleiding van de inoverwegingneming van een amnestievoorstel van Vlaams Belang in de Senaat.


Zelf heeft Ahidar al tweemaal het concentratiekamp bezocht, eenmaal met wijlen Hugo Schiltz. De immense indruk die zo'n bezoek maakt, wil hij overdragen aan de imams. "Er is een verschil tussen het Palestijns conflict en antisemitisme, wat net als islamofobie verwerpelijk is", verduidelijkte hij in de wandelgangen. De holocaust mag dus niet vergeleken worden met het Palestijns conflict en het Israëlisch-Palestijnse conflict mag niet tot antisemitisme leiden, luidde het.

De imams kunnen dan de boodschap doorgeven aan de moskeegangers, inclusief de jonge generatie. Al 18 imams hebben aangeven mee te willen gaan. Ahidar zoekt momenteel middelen voor de reis, die hij liefst door een instantie zoals bijvoorbeeld de moslimexecutieve ziet georganiseerd worden.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/r ... _auschwitz
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940
Plaats reactie