Kleinzoon Truman herdenkt atoombom

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Kleinzoon Truman herdenkt atoombom

Bericht door platoz »

Een kleinzoon van de voormalige Amerikaanse president Truman heeft een ontmoeting gehad met overlevenden van de atoomboom die in 1945 werd ingezet in Japan. President Harry Truman was in augustus 1945 degene die toestemming gaf voor het inzetten van de bom.

Clifton Truman Daniel is in Japan voor de herdenking van de aanvallen op Hiroshima en Nagasaki, volgende week 67 jaar geleden. Door de ontploffing van de bommen kwamen naar schatting 200.000 mensen om het leven.

De kleinzoon van Truman is het eerste familielid van de oud-president dat naar de jaarlijkse herdenking gaat.

De 55-jarige Truman sprak in Tokio ruim twee uur met een kleine groep overlevenden en studenten. Na afloop zei Truman dat hij het gesprek geweldig vond. "Het is een grote stap in het helen van oude wonden."

Truman zei verder dat zijn grootvader, ondanks zijn besluit om de atoombommen in te zetten, "verbijsterd was" door de vernietigingskracht van de bommen. De kleinzoon benadrukte dat Truman zich de rest van zijn presidentschap heeft ingezet om het gebruik van kernwapens te voorkomen.


Bron: nos.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie