Duitse televisieserie over Hitler in de maak

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Duitse televisieserie over Hitler in de maak

Bericht door platoz »

Het leven van Adolf Hitler vormt de stof van een geplande serie voor de Duitse televisie. Producenten Nico Hofmann (teamWorx) en Jan Mojto (Eos/Beta) willen in een dure, uit acht delen bestaande reeks aan de hand van 'sleutelmomenten' en 'keerpunten' schetsen hoe Hitler uitgegroeid is tot een van de grootste massamoordenaars van de twintigste eeuw. Daarmee willen ze projecten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië voor zijn.

Beide televisiemakers maakten het nieuws vandaag in Cannes bekend op de Mipcom, de grootste televisiebeurs ter wereld. 'We hadden al bij 'Rommel' opgemerkt, dat men dergelijke stof kan emotionaliseren zonder de overeenkomstige hoofdrolspelers tot helden te verklaren', zei Hofmann. De draaiwerken zijn nog niet begonnen. Ook de hoofdvertolker staat nog niet vast. Scenario en regie komt in handen van Niki Stein ('Rommel'), Co-auteur is Hark Bohm.

De serie begint in 1914, eindigt met Hitlers dood in 1945 en zal ook zijn privé-leven belichten. Het project stoelt op een boek van historicus Thomas Weber. 'Slechts als we Hitlers zelfbewustwording, zijn persoonlijke talenten en zwaktes, zijn kille wreedheid en zijn persoonlijke charme, zijn wordingsproces en de ontwikkeling van zijn sociale betrekkingen ernstig nemen en niet proberen de invloed aan te pakken die hij op vele Duitsers heeft uitgeoefend, kunnen we de interactie tussen Hitler en de Duitsers verklaren', werd Weber door teamWorx geciteerd.

Een internationaal team historici zal het project begeleiden. Voor de productie is een budget van minstens 20 miljoen dollar (15,3 miljoen euro) voorzien; het project zal over twee jaar beëindigd zijn. De beide televisiemanagers hebben hun productieplannen in de ontwikkelingsfase bekendgemaakt om het onderwerp als eerste te claimen. Want ook in de VS en Groot-Brittannië lopen gelijkaardigde filmplannen over het leven van Hitler in een voorbereidingsfase.

Bron: Trouw
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie