Moordaanklacht tegen nazi Bruins

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Moordaanklacht tegen nazi Bruins

Bericht door platoz »

De Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins (91) is in Duitsland opnieuw aangeklaagd voor moord. Het Openbaar Ministerie in Dortmund wil Bruins vervolgen voor de moord op een verzetsstrijder in 1944.

Bruins zou de Nederlander toen samen met een collega van de Sicherheitsdienst hebben doodgeschoten op een fabrieksterrein bij Appingedam. Later zeiden Bruins en de collega dat de verzetsstrijder was omgekomen bij een vluchtpoging. De collega is inmiddels overleden.

Na de oorlog werd Bruins in Nederland bij verstek ter dood veroordeeld, maar hij ontkwam en vluchtte naar Duitsland. Daar woont hij nog steeds. In 1980 werd Bruins er veroordeeld voor de moord op twee Joodse broers. Daarvoor zat hij vijf jaar vast.

Duitsland weigerde om Bruins voor andere zaken te vervolgen. In juli startte het OM toch weer een onderzoek naar de Nederlander. Hij is inmiddels op de hoogte gebracht van de aanklacht. Hoe lang het proces gaat duren is onbekend, maar ondanks de hoge leeftijd van Bruins verkeert hij nog in goede gezondheid.


Bron: nos.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie