Dakota half jaar bij Aviodrome

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roel R.
Lid
Berichten: 5675
Lid geworden op: 21 sep 2003, 01:50
Contacteer:

Dakota half jaar bij Aviodrome

Bericht door Roel R. »

Dakota half jaar bij Aviodrome

Gepubliceerd op: 17 juli 2004

LELYSTAD - Het Aviodrome op Luchthaven Lelystad krijgt maandag bezoek van een bijzonder vliegtuig, een meer dan zestig jaar oude Dakota uit de Tweede Wereldoorlog.

Het toestel is een week lang, van 20 tot en met 25 juli, voor bezoekers van binnen en van buiten te bekijken. Het historische vliegtuig komt onder escorte van een al even bijzondere B-25 Mitchell-bommenwerper, eveneens uit de Tweede Wereldoorlog, naar Lelystad.

Het Aviodrome leent de Dakota uit 1943 een half jaar lang van een Britse collega-organisatie. Met dit vliegtuig, dat ook echt aan de grote luchtlandingen in 1944 heeft deelgenomen en dat opnieuw is gespoten in de kleuren van de Amerikaanse luchtmacht uit 1944, wil het Aviodrome precies zestig jaar na dato een vliegend eerbetoon aan de bevrijders brengen.

De omgeving van de Dakota wordt in het luchtvaart-themapark sfeervol ingericht, met onder andere voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Tot het eind van dit jaar zal de Dakota te zien zijn. Af en toe zal het historische vliegtuig ook het luchtruim kiezen, bijvoorbeeld bij de Airshow Lelystad op zaterdag 4 september en bij de herdenkingen aan Operatie ‘Market Garden‘ (de luchtlandingen bij Arnhem) in september. Deze vluchten worden aangekondigd op de internetsite http://www.aviodrome.nl.

Bron: De Stentor
Gebruikersavatar
Miesjel
Lid
Berichten: 3050
Lid geworden op: 07 dec 2003, 20:02

Bericht door Miesjel »

Misschien leuk om er bij te vermelden dat deze Dakota in veel films meevliegt waaronder een grote rol in SPR.
Voor elk probleem is er een oplossing, dus dat is het probleem niet.
De oplossing, dat is het probleem.
Plaats reactie