Sirene op station Mechelen waarschuwt voor bommen[/

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Paul Siemons
Lid
Berichten: 306
Lid geworden op: 03 apr 2004, 20:37

Sirene op station Mechelen waarschuwt voor bommen[/

Bericht door Paul Siemons »

Sirene op station Mechelen waarschuwt voor bommen

Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken plaatst een sirene op het dak van het station van Mechelen omdat zich op het bouwterrein mogelijk een aantal niet-ontplofte springtuigen uit de Tweede Wereldoorlog bevinden. Met de sirene kunnen treinreizigers en omwonenden van de stationsomgeving verwittigd worden.

Het zijn de stadsdiensten die de sirene activeren. Dove of gehoorgestoorde omwonenden kunnen, na registratie op http://www.telecontact.be, een sms krijgen.

"Over de verdere modaliteiten zal de stad zelf binnenkort nog communiceren", meldt Peter Mertens van het Crisiscentrum. Hij heeft het dan onder meer over de grootte van de veiligheidszone en welke andere kanalen gebruikt zullen worden om de burgers te informeren. Ze kunnen onder meer gebruik maken van telefonische waarschuwing, websites, sociale media of omroepwagens.

"De plaatsing van de 350 kg wegende sirene kan op zeer korte termijn worden gedaan", aldus Mertens. Het Crisiscentrum telt bijna 600 sirenes, die zijn opgesteld rond nucleaire en Seveso-sites.


Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... medium=RSS
Plaats reactie