Geldtekort voor oorlogsgraven

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Geldtekort voor oorlogsgraven

Bericht door platoz »

Er is de komende jaren meer geld nodig om tienduizenden Nederlandse oorlogsgraven in landen als Duitsland en Indonesië te onderhouden. Dat zegt Oorlogsgravenstichting (OGS), die namens Nederland wereldwijd ruim 50.000 graven onderhoudt.

Volgens de stichting komt het geldtekort onder meer door de stijgende lonen van werknemers die in het buitenland werken. Zo werken er in Indonesië 120 mensen die de graven schoonhouden en bloemen en planten vervangen. Bijna de helft van alle Nederlandse oorlogsgraven liggen in Indonesië.

Oorlogsgravenstichting krijgt jaarlijks 2,9 miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken. OGS zegt volgend jaar in totaal 3,1 miljoen euro nodig te hebben.

Het ministerie weigert het gat van twee ton op te vullen en adviseert de stichting om donaties te werven. "Het is maar de vraag of dat gaat lukken. We krijgen al giften van nabestaanden van oorlogsslachtoffers, maar dat is niet genoeg", zegt een woordvoerder van OGS.

De stichting zegt dat de tijd dringt en dat er volgend jaar geen geld meer is. "De mensen die daar liggen, hebben gestreden voor Nederland en verdienen een eervolle rustplaats", aldus een woordvoerder van de Oorlogsgravenstichting.


Bron: nos.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
wukko
Lid
Berichten: 92
Lid geworden op: 30 aug 2005, 09:32
Locatie: Heerlen

Re: Geldtekort voor oorlogsgraven

Bericht door wukko »

Hallo,

We kunnen mss met zijn allen helpen. Het Britse oorlogskerkhof te Brunssum zkt nog adoptanten. Kosten zijn eenmalig 5 euro. Men verwacht dan wel dat men minimaal drie maal per jaar eer komt betuigen. Voor verdere informatie: re.scholten@tele2.nl

M.v.g. Alex.
Gebruikersavatar
jappie
Lid
Berichten: 184
Lid geworden op: 05 mei 2010, 17:09
Locatie: klazienaveen

Re: Geldtekort voor oorlogsgraven

Bericht door jappie »

Volgens mij word dat beheert door Engeland.

Dus dat betaald ook de Engelse overheid.

Verder wel een goed idee. Wil zelf straks ook wel een graf adopteren maar moet er wel de tijd en het geld oor hebben om er 3 keer per jaar naartoe te gaan.
HONOR IS THEIRS WHO KNEW THE PATH OF HONOR
Gebruikersavatar
Erik
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5187
Lid geworden op: 20 aug 2004, 21:52
Locatie: Veluwe
Gegeven: 7 keer
Ontvangen: 51 keer

Re: Geldtekort voor oorlogsgraven

Bericht door Erik »

jappie schreef:Volgens mij word dat beheert door Engeland.

Dus dat betaald ook de Engelse overheid.
Dat wordt inderdaad beheerd door Engeland, om precies te zijn de Commonwealth War Graves Commission. Een goed advies zou kunnen zijn aandacht te besteden aan de Oorlogsgravenstichting (OGS). Steunt Nederlandse waar, zo helpen we elkaar!
BSM Williams in <it ain't half hot, mon>:
"Oh dear. How sad. Never mind."
Plaats reactie