Zware WOII-bom Dortmund opgeruimd

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Zware WOII-bom Dortmund opgeruimd

Bericht door platoz »

570523.jpg
In Dortmund is een enorme bom uit de Tweede Wereldoorlog zonder veel problemen onschadelijk gemaakt. Voor het zover was, moesten zo'n 20.000 mensen hun huis uit.

De Britse blindganger van 1800 kilo is een van de zwaarste bommen die tot nu toe zijn gevonden. Hij werd in de oorlogsjaren afgeworpen boven het Ruhrgebied, een van de belangrijkste centra van de nazi-oorlogsindustrie.

In Duitsland worden geregeld nog bommen gevonden die dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bom werd ontdekt bij de bestudering van oude luchtfoto's van een industriegebied in Dortmund.

Evacuatie
Een soortgelijk exemplaar werd een paar jaar geleden aangetroffen in de Rijn bij Koblenz. Bij die ontmanteling werden 45.000 mensen geëvacueerd.

In Dortmund liep het onschadelijk maken van de bom vandaag wat vertraging op. In een straal van 1,5 kilometer moesten mensen vertrekken, maar niet iedereen gaf aanvankelijk gehoor aan die oproep.


Bron: nos.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie