Pagina 1 van 1

Gesneuvelde soldaat na 73 jaar bij kameraden

Geplaatst: 07 nov 2013, 11:02
door Xray
Een soldaat uit het Limburgse Meterik wordt vandaag herbegraven op het Militaire Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Litjens sneuvelde op 10 mei 1940, toen de Duitsers ons land binnenvielen.

Kort daarna is hij in zijn geboortedorp begraven, maar zijn nabestaanden willen nu graag dat de soldaat alsnog wordt herenigd met zijn kameraden, die al op de Grebbeberg liggen.

Soldaat Piet Litjens (35) lag op 10 mei 1940 in een loopgraaf toen de Duitsers bij Mook met rubberen bootjes probeerden de Maas over te steken.

Bij kazemat 115 wist hij met zijn collega's twee aanvallen van de Duitsers af te slaan, maar de troepenmacht was zo overweldigend dat ze uiteindelijk geen stand konden houden. Een granaat die in de loopgraaf terechtkwam, maakte een eind aan het leven van Litjens en zijn maten. Zijn nabestaanden zijn op hoge leeftijd en na 73 jaar niet meer in staat om het graf te onderhouden.

Militairen van het 42ste Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers brengen Litjens vandaag naar zijn laatste rustplaats. Zijn stoffelijk overschot is opgegraven op de begraafplaats in Meterik en overgebracht naar Rhenen.
Bron: AD.nl
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... aden.dhtml