Overblijfselen Duitse soldaat gevonden nabij Arnhem

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nekaf
Lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 31 jul 2005, 00:12
Locatie: Rosmalen

Overblijfselen Duitse soldaat gevonden nabij Arnhem

Bericht door Nekaf »

Bij de zoektocht naar explosieven in een nieuw aan te leggen natuurgebied tussen Arnhem en Nijmegen, is het stoffelijk overschot gevonden van een Duitse soldaat.

Dat heeft het bureau dat verantwoordelijk is voor Park Lingezegen vrijdag bekendgemaakt.
De soldaat werd maandag gevonden in een schuttersput, tijdens bodemonderzoek naar achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het stoffelijk overschot is geborgen door de identificatiedienst van de landmacht en overgebracht naar Soest.

Daar wordt geprobeerd de identiteit van de man te achterhalen, zodat de nabestaanden geïnformeerd kunnen worden. Als de identificatie is afgerond, wordt de soldaat begraven op de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn.
Granaten
Bij de aanleg van het park zijn de afgelopen tijd grote hoeveelheden niet-ontplofte explosieven en munitie aangetroffen. Er werden onder meer honderd granaten opgegraven.
Een gespecialiseerd bedrijf doet altijd eerst explosievenonderzoek voordat er wordt gegraven in de bodem. Omdat de Duitse soldaat een portemonnee met Belgische muntjes in zijn zak had, pikte de meetapparatuur zijn signaal op.
In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is tijdens de oorlogsjaren 1944 en 1945 zwaar gevochten. De streek bevond zich in de frontlinie toen operatie Market Garden in 1944 mislukte.
Door: Novum/NU.nl

http://www.nu.nl/binnenland/3695615/ove ... rnhem.html
Gebruikersavatar
Schijnwerper
Lid
Berichten: 688
Lid geworden op: 15 jul 2007, 04:07
Locatie: NH
Ontvangen: 4 keer

Re: Overblijfselen Duitse soldaat gevonden nabij Arnhem

Bericht door Schijnwerper »

Dit is nummer 4 al weer die in korte tijd is gevonden in omgeving bij Ede.

http://www.nieuws.nl/algemeen/20140226/ ... en-bij-Ede

Na dat er nog 2 andere Duitse soldaten gevonden zijn bij elkaar, een kleine 2 weken terug.

In de Over-Betuwe tussen Arnhem en Nijmegen zijn opnieuw de resten van gedode Duitse soldaten gevonden. De twee militairen lagen in een veldgraf met wat uitrustingsstukken bij zich. De stoffelijke overschotten zijn naar de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) in Soest gebracht..

Vorige week is ook al een lichaam van een Duitse militair blootgelegd en overgebracht naar Soest.

In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is vanaf september 1944 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog zwaar gevochten. Nu er een landschapspark wordt aangelegd, is er eerst een gespecialiseerd bedrijf aan de slag gegaan om explosieven en andere oorlogsresten in de bodem op te sporen. Behalve de drie dode soldaten zijn er al veel granaten en munitie uit de grond gehaald.

De BIDKL probeert de identiteit van de dode mannen te achterhalen en eventuele nabestaanden op te sporen. Uiteindelijk worden de mannen begraven op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn in Limburg..

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINN ... nden.dhtml
Böse Menschen haben keine Lieder.
Voorheen bekend als "Destruction" op dit forum.
Plaats reactie