Veteraan WO2 krijgt na 70 jaar medaille

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Veteraan WO2 krijgt na 70 jaar medaille

Bericht door platoz »

Een 89-jarige Amerikaanse veteraan die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gevochten, krijgt zaterdag alsnog de medaille die hij 70 jaar had geweigerd. Richard Faulkner was 19 jaar toen hij het aanbod van een Purple Heart kreeg, vorig jaar besloot hij hem alsnog in ontvangst te nemen.

Faulkner zat als schutter in een bommenwerper die neerstortte en wist met parachute uit het vliegtuig te ontsnappen. Hij belandde in het door de nazi’s bezette Frankrijk. Met hulp van Franse verzetsstrijders kon hij de kust bereiken, waar hij werd opgepikt door een Britse torpedoschip.

Nadat het torpedoschip onder vuur werd genomen door de Duitsers, schoot hij de bemanning te hulp door de plaats in te nemen van een gesneuvelde schutter. 29 dagen na zijn vliegtuigcrash bereikte hij Engeland.

De Purple Heart weigerde hij aanvankelijk, omdat hij het ongepast vond gezien het aantal gesneuvelde militairen. Hij bedacht zich, omdat hij zijn kleinkinderen iets wilde meegeven waarmee zij zijn diensttijd konden herdenken.


Bron: RD.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Plaats reactie