Concentratiekamp in Elzas wordt gerestaureerd

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Old guy
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 04 mar 2014, 14:24

Concentratiekamp in Elzas wordt gerestaureerd

Bericht door Old guy »

Het concentratiekamp Natzweiler-Struthof in de Elzas wordt grondig gerestaureerd. Dat heeft directrice Frédérique Neau-Dufour maandag laten weten.

Foto: ANP
Het kamp in het noordoosten van Frankrijk, waar ongeveer 590 Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben vastgezeten, is zwaar getroffen door stormen en kan de ongeveer 170.000 bezoekers per jaar niet meer aan.
De restauratie van de barakken, de gevangenis en het crematorium op het 4,5 hectare grote terrein kost ongeveer 1,2 miljoen euro en moet voor de zomer zijn afgerond.
Er hebben ongeveer 40.000 tegenstanders van de nazi's uit Frankrijk, Noorwegen, Nederland, Polen, Duitsland en de Sovjet-Unie vastgezeten. Van de 590 Nederlanders die er gevangen zaten, hebben er 280 de oorlog niet overleefd.
Tot die Nederlanders die de nazi's er opsloten, behoorden de journalist W.L. Brugsma en George Maduro, naamgever van Madurodam. Floris Bakels publiceerde in 1977 over zijn gevangenschap in onder meer Natzweiler het boek Nacht und Nebel. Het boek stond zeven weken boven aan de lijst van bestverkochte boeken in Nederland.

Bron: http://www.nu.nl/cultuur-overig/3734706 ... reerd.html
Plaats reactie