Fototentoonstelling Brigade Piron

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
opheusden1944
Lid
Berichten: 431
Lid geworden op: 06 aug 2011, 15:11
Locatie: Opheusden
Gegeven: 1 keer
Ontvangen: 1 keer
Contacteer:

Fototentoonstelling Brigade Piron

Bericht door opheusden1944 »

Uit de fotoboeken van de heer Gustave Goethals

In de vitrinekasten in de hal van het gemeentehuis zijn foto’s tentoongesteld van de leden van de B/Coy van het derde Bataljon van de Belgische Brigade Piron die Opheusden en omstreken mede bevrijdden. Er zijn beelden bij uit Opheusden die tot nu toe onbekend waren voor ons.

De foto’s zijn afkomstig van oud-strijder Gustave Goethals van de Belgische Brigade Piron. Hij overleed op 11 mei 2013 op 86-jarige leeftijd. Hij was mede-grondlegger van het paneel voor de Belgische Brigade Piron in het monument voor het gemeentehuis ter nagedachtenis aan de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

De kleinzoon van de heer Goethals, de heer Vincent Turpyn, heeft ter ere van zijn grootvader en van de mannen van de Brigade Piron een groot aantal foto’s ter beschikking gesteld voor een tentoonstelling rondom de komende herdenkings- en bevrijdingsdag.

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis zijn de foto’s te bekijken en ook voor en na de herdenking op zaterdag 3 mei 2014. De familie van de heer Goethals is dan ook aanwezig.


https://www.nederbetuwe.nl/Actueel/Nieu ... gade_Piron

Morgenmiddag hoop ik bij deze fototentoonstelling van de Belgische brigade Piron in het gemeentehuis van Opheusden een bijdrage te leveren in vorm van een kleine expositie met origineel materiaal uit de wo2. De exposite wordt morgenmiddag ingericht en zal in ieder geval blijven staan tot zaterdag 3 mei na de dodenherdenking.
Kijk ook eens op: http://www.opheusden1944.nl
Gebruikersavatar
magicdutchmen
Lid
Berichten: 408
Lid geworden op: 08 aug 2007, 19:09
Contacteer:

Re: Fototentoonstelling Brigade Piron

Bericht door magicdutchmen »

Erg leuk, ga je foto's maken?
http://warhelmets.nl/
Op zoek naar Nederlandse helmen pre 40.
Plaats reactie