Bommen WOII leggen bouw torens in Rotterdam stil

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Bommen WOII leggen bouw torens in Rotterdam stil

Bericht door platoz »

De bouw van twee woontorens op de Rotterdamse Wilhelminapier is per direct stilgelegd omdat er mogelijk bommen uit de Tweede Wereldoorlog in de grond liggen.

De bommen zijn per toeval ontdekt na de bestudering van foto's van de Britse luchtmacht. Die maakte foto's van bombardementen. Op een foto van een bombardement uit 1941 waren acht ontploffingen te zien, terwijl er 11 bommen waren neergekomen.

Kort na de ontdekking is besloten om de bouw te stoppen. Een extern bureau gaat de bouwgrond onderzoeken. De werkzaamheden liggen daardoor zeker twee weken stil. Volgens een gemeentewoordvoerder kan de bouwstop nog langer duren als er inderdaad bommen worden gevonden.

Er bestaat een kans dat de bommen onder bestaande woningen liggen. Volgens de gemeente lopen bewoners geen risico, omdat de bommen diep onder de grond zitten. "Zolang er niemand aankomt, kunnen ze niet ontploffen", zegt een gemeentewoordvoerder.

Afgelopen juli is begonnen met bouwen van de torens die 23 verdiepingen hoog moeten worden. De funderingswerkzaamheden waren in volle gang.


Bron: NOS.nl
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
Gebruikersavatar
Der Blitz
Lid
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 mei 2014, 19:59

Re: Bommen WOII leggen bouw torens in Rotterdam stil

Bericht door Der Blitz »

Goed dat ze het op tijd gezien hebben, en dat ze er gepast op reageren. het verloopt soms heel anders. Zo weet ik iemand die bij werken ook bommen uit de oorlog gevonden had, en omdat hij geen vertraging wou oplopen had hij het er niet beter op gevonden om deze maar even onder zijn werfkeet te leggen, om later aan te geven...
Het is vervelend dat de bouw nu vertraging op loopt, maar beter zo en zeker zijn dat het veilig is en of de bommen proffesioneel verwijderd zijn.

groeten
Wir müssen zurück zu unseren traditionen
Plaats reactie