Pagina 1 van 1

Bommen WOII leggen bouw torens in Rotterdam stil

Geplaatst: 09 sep 2014, 15:49
door platoz
De bouw van twee woontorens op de Rotterdamse Wilhelminapier is per direct stilgelegd omdat er mogelijk bommen uit de Tweede Wereldoorlog in de grond liggen.

De bommen zijn per toeval ontdekt na de bestudering van foto's van de Britse luchtmacht. Die maakte foto's van bombardementen. Op een foto van een bombardement uit 1941 waren acht ontploffingen te zien, terwijl er 11 bommen waren neergekomen.

Kort na de ontdekking is besloten om de bouw te stoppen. Een extern bureau gaat de bouwgrond onderzoeken. De werkzaamheden liggen daardoor zeker twee weken stil. Volgens een gemeentewoordvoerder kan de bouwstop nog langer duren als er inderdaad bommen worden gevonden.

Er bestaat een kans dat de bommen onder bestaande woningen liggen. Volgens de gemeente lopen bewoners geen risico, omdat de bommen diep onder de grond zitten. "Zolang er niemand aankomt, kunnen ze niet ontploffen", zegt een gemeentewoordvoerder.

Afgelopen juli is begonnen met bouwen van de torens die 23 verdiepingen hoog moeten worden. De funderingswerkzaamheden waren in volle gang.


Bron: NOS.nl

Re: Bommen WOII leggen bouw torens in Rotterdam stil

Geplaatst: 09 sep 2014, 19:43
door Der Blitz
Goed dat ze het op tijd gezien hebben, en dat ze er gepast op reageren. het verloopt soms heel anders. Zo weet ik iemand die bij werken ook bommen uit de oorlog gevonden had, en omdat hij geen vertraging wou oplopen had hij het er niet beter op gevonden om deze maar even onder zijn werfkeet te leggen, om later aan te geven...
Het is vervelend dat de bouw nu vertraging op loopt, maar beter zo en zeker zijn dat het veilig is en of de bommen proffesioneel verwijderd zijn.

groeten