Verenigd Koninkrijk betaalt deel schuld Eerste Wereldoorlog

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Old guy
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 04 mar 2014, 14:24

Verenigd Koninkrijk betaalt deel schuld Eerste Wereldoorlog

Bericht door Old guy »

De Britse regering gaat leningen uit de Eerste Wereldoorlog aflossen. Het is daarmee de eerste betaling van oorlogsleningen in 67 jaar.
Dat maakt de Britse regering vrijdag bekend, melden verschillende Engelse media.

Het gaat om een betaling van 218 miljoen pond (277 miljoen euro) op een totale schuld van 2 miljard pond (2,5 miljard euro).

Die is aangegaan in de periode van 1914 tot en met 1918, als onderdeel van een terugbetaling van staatsobligaties die werden uitgegeven in de achttiende eeuw. De Britse regering betaalt op 1 februari volgend jaar.

Churchill

De leningen, met een rendement van 4 procent, werden in 1927 uitgegeven door Winston Churchill, de Britse staatsman die in het begin van de twintigste eeuw verschillende ministersposten bekleedde en premier was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met de leningen moesten de leningen uit de Eerste Wereldoorlog worden geherfinancierd. Tot nu toe heeft het Verenigd Koninkrijk hier 1,26 miljard pond (1,6 miljard euro) rente betaald aan de 11.200 geregistreerde houders.

"We kunnen deze stap nu zetten dankzij de moeilijke beslissingen die deze regering heeft genomen om de financiën onder controle te krijgen", zegt George Osborne, de huidige Britse minister van Financiën.

Osborne noemt het feit dat de regering de rente straks niet meer hoeft te betalen voor deze oude staatslening, vooral belangrijk voor de belastingbetaler.

Bron:NU.nl
http://www.nujij.nl/economie/verenigd-k ... 2035.lynkx
Plaats reactie