Rumoer over nieuwe Hitler-film

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Gesloten
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Rumoer over nieuwe Hitler-film

Bericht door Brianlinden »

BERLIJN - Half september gaat in Duitsland een nieuwe film in première over de laatste dagen van de dictator Adolf Hitler (1889-1945), der Untergang. In Duitse media wordt alvast uitvoerig gediscussieerd over de film, waarin Hitler niet meer zoals gebruikelijk een Engels sprekend monster is, maar een Beiers ratelende oude man, wiens wereld letterlijk ineenstort.

Joachim Fest, gerenommeerd Hitler-expert en adviseur bij de totstandkoming van de film, zei over de hoofdrolspeler Bruno Ganz: "Dit ís werkelijk Hitler, als je hem ziet, begin je te bevriezen. Elke nuance wordt verbeeld. Het is een ijzingwekkend nauwkeurig portret, van een klasse die ik nog nooit eerder op film heb aanschouwd."


Trekjes

De 63-jarige Zwitser Bruno Ganz speelt volgens mediaberichten zijn rol zo goed dat sommigen vrezen dat het publiek straks menselijke en sympathieke trekjes ontwaart in de man die verantwoordelijk is voor de dood van tientallen miljoen mensen.

Filmmaker Bernd Eichinger baseerde zijn film op het historisch werk van Fest en op talrijke ooggetuigenverslagen. Het in 2002 gepubliceerde relaas van een secretaresse van Hitler, Traudl Junge, was een belangrijke houvast voor de filmmaker. Een van de getuigen die destijds kind aan huis was in de bunker, baron Freytag von Loringhoven, was verrast over de nauwkeurigheid waarmee Eichinger de bunker voor de opnames heeft nagebootst.

Bunker

De film heeft duidelijk de ambitie de laatste dagen in de bunker van Hitler zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Daarmee heeft de film meer oog voor de motieven van de mensen die in kleine ruimtes onder de grond de uitzichtloze en bloedige oorlog zo lang mogelijk gaande hielden. De oorlog zelf en de wreedheden die er werden gepleegd, zijn betrekkelijk ver weg vanuit de bunker bezien en derhalve ook in de film niet prominent gevisualiseerd.

Sommige critici vinden het daarom een beetje te veel van het goede. Ganz' spel en zijn moeiteloze immitatie van Hitlers Zuid-Duitse uitspraak geven Hitler weer als een boosaardige maar tragische figuur. Hij is niet het monsterlijk personage zoals het publiek dat van hem in andere films gewend is.

Bron Nu.nl
Gebruikersavatar
LKP
Lid
Berichten: 341
Lid geworden op: 20 apr 2003, 20:34
Contacteer:

Bericht door LKP »

http://forum.wo2.nl/viewtopic.php?t=3722

Gaat volgens mij over dezelfde film :)
Gebruikersavatar
Brianlinden
Lid
Lid
Berichten: 2504
Lid geworden op: 03 jan 2004, 22:13
Locatie: Leiden

Bericht door Brianlinden »

haha okee :D
Gebruikersavatar
YPPY
Lid
Berichten: 2031
Lid geworden op: 24 okt 2002, 19:56
Contacteer:

Bericht door YPPY »

Inderdaad dezelfde film, verder dus in het topic dat LKP al noemde. :)
Voor lieve berichtjes, schattige dieren of wat anders leuks kun je altijd mailen.

*Weer alleen*
Gesloten