Erfgenamen willen geld voor gebruik citaten Goebbels

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
platoz
Lid
Berichten: 476
Lid geworden op: 31 mar 2010, 19:38

Erfgenamen willen geld voor gebruik citaten Goebbels

Bericht door platoz »

De erfgenamen van Adolf Hitlers minister van Propaganda, Joseph Goebbels, dagen een uitgever voor de rechter voor gebruik van citaten uit Goebbels' dagboeken. De citaten staan afgedrukt in een biografie van de hand van de Duitse historicus Peter Longerich. Volgende maand verschijnt de Engelstalige versie.

Uitgever Random House werd gebeld door Cordula Schacht, een dochter van de nazi-minister van Economische Zaken en latere president van de Reichsbank Hjalmar Schacht. Zij is advocate en vertegenwoordigt de erfgenamen. In het telefoongesprek zei zij dat de erfgenamen geld willen voor het gebruik van de citaten.

Een woordvoerder van de uitgever zegt in The Guardian dat de uitgever om principiële redenen geen geld voor het werk van een oorlogsmisdadiger wil afdragen. "Ik wilde niet geloven dat iemand geld vraagt voor de woorden van Goebbels."

Verwijzend naar een passage in de dagboeken stelt Random House verder dat de deelstaat Beieren eigenlijk het auteursrecht op de dagboeken zou moeten hebben. Omdat een contract tijdens een bombardement verloren is gegaan, zijn de rechten na de oorlog bij Goebbels' erfgenamen terechtgekomen.

Random House stelde nog voor om het geld aan een liefdadigheidsinstelling over te maken, één die met de Holocaust te maken heeft, maar Schacht wees dat af. Zij wilde tegenover de krant geen reactie geven.

Joseph en Magda Goebbels hadden samen zes kinderen. Zij vermoordden hen in de laatste dagen van de oorlog en pleegden daarna zelfmoord. Magda Goebbels had uit een eerder huwelijk nog een zoon. Hij stierf in 1967.

De zaak dient op 23 april in München. Ook de drukker is gedaagd. Wie de erfgenamen zijn die advocate Schacht vertegenwoordigt is niet duidelijk.
GROOTSTE MILITARIA BEURS VAN NEDERLAND: http://www.militariabeurshouten.com

"I have deep respect for the German soldiers. The Whermacht has a unique military tradition and they have proven their skills in warfare"

G. Patton, American general
ArnoldKwijt
Lid
Berichten: 186
Lid geworden op: 07 dec 2012, 12:18

Re: Erfgenamen willen geld voor gebruik citaten Goebbels

Bericht door ArnoldKwijt »

Ze willen het verdiende geld niet geven vanwege principes maar het is niet tegen hun principes om zelf geld te verdienen??

rare jongens....of moet ik zeggen hebberige?
Gebruikersavatar
Der Blitz
Lid
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 mei 2014, 19:59

Re: Erfgenamen willen geld voor gebruik citaten Goebbels

Bericht door Der Blitz »

Als ze eerst toestemmen, moeten ze achteraf niet beginnen zagen over imoreel en ander zever, afspraken zijn afspraken!
Wir müssen zurück zu unseren traditionen
Plaats reactie