Waldemar 'Sonny Boy' Nods overleden

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Old guy
Lid
Berichten: 120
Lid geworden op: 04 mar 2014, 14:24

Waldemar 'Sonny Boy' Nods overleden

Bericht door Old guy »

Waldemar Nods, de hoofdpersoon van de waargebeurde roman Sonny Boy, is afgelopen woensdag in zijn woonplaats Hilversum overleden. Hij werd 85 jaar oud.

Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Het succesvolle boek Sonny Boy van schrijfster Annejet van der Zijl reconstrueert het leven van zijn ouders. Nods werd in 1929 in Den Haag geboren als buitenechtelijke zoon van een Surinaamse studente en een oudere, getrouwde Nederlandse vrouw.

Zijn ouders hadden in de Tweede Wereldoorlog onderduikers in huis en werden daarom gevangen gezet in Duitsland. Rika van der Lans, zijn moeder, overleed daar. Zijn vader stierf op de terugtocht naar Nederland, na het einde van de oorlog.

Verfilming

De jonge Waldy, bijgenaamd Sonny Boy, werd door familieleden opgevangen en ging later naar een pleeggezin. De knul werd na de oorlog journalist, onder meer bij Het Parool. Begin jaren zestig verhuisde hij naar Suriname, waar hij bij het houtbedrijf Bruynzeel ging werken. Later keerde hij terug naar Nederland.

Schrijfster Annejet van der Zijl reconstrueerde zijn familiegeschiedenis. Het boek werd een enorm succes. Er volgde een paar jaar geleden ook een verfilming, met Ricky Koole en Sergio Hasselbaink in de hoofdrollen.

Bron: Nu.nl
Plaats reactie