Pagina 1 van 1

Politie vindt wapenarsenaal uit Tweede Wereldoorlog

Geplaatst: 03 jul 2015, 09:03
door JimK
Politie vindt wapenarsenaal uit Tweede Wereldoorlog
Foto: ANP
Gepubliceerd: 02 juli 2015 23:50
Laatste update: 02 juli 2015 23:50

De politie heeft donderdagavond in Veenendaal een hoeveelheid wapens uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.
De geweren en handgranaten lagen in een box van een opslagbedrijf aan de Kernreactorstraat waar de politie een kijkje ging nemen na een anonieme tip.

Het arsenaal omvat onder meer acht geweren, een mitrailleur, antitankwapens, een automatisch wapen, een pistool en handgranaten.

De wapens waren onklaar gemaakt. De 40-jarige eigenaar uit Drunen kon echter geen vergunning en certificaten tonen voor zijn verzameling. De politie heeft daarom de verzameling in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zal zich over de zaak buigen, aldus de politie.

Door: ANP

Re: Politie vindt wapenarsenaal uit Tweede Wereldoorlog

Geplaatst: 04 jul 2015, 10:09
door Jim
DRUNEN/VEENENDAAL - De politie heeft donderdagavond een opslagbox in Veenendaal ontdekt met een aantal wapens uit de Tweede Wereldoorlog. De eigenaar van de box, een 40-jarige man uit Drunen, kon niet de verplichte bijbehorende vergunning en certificaten tonen waarop de wapens in beslag genomen werden.

In de box vond de politie rond 19.00 uur acht Lee Enfield geweren, een Brengun, een Piat, een Thompson, een kar98 geweer, een M1911 pistool (replica), twee MKI handgranaten, een N69 handgranaat en een Panzerfaust30.

Specialisten van de afdeling Bijzondere Wetten onderzoeken alle wapens. Aansluitend vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie over de afwikkeling van het wapentuig en het opmaken van een proces-verbaal tegen de Drunenaar.
Afbeelding
jpg images

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omg ... -1.5052383