Urker vindt boodschap van onderduikers

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nekaf
Lid
Berichten: 148
Lid geworden op: 31 jul 2005, 00:12
Locatie: Rosmalen

Urker vindt boodschap van onderduikers

Bericht door Nekaf »

05 JULI 2015-19:43
Een man van Urk heeft tijdens het opknappen van een huis een bijzondere vondst gedaan. Hij vond een verborgen boodschap, achtergelaten door Joodse onderduikers.

De boodschap kwam tevoorschijn onder een paneel op een deur in een huis in Bilthoven, dat door de Urker werd verbouwd, zo schrijft Omroep Flevoland.

Op de deur staat met potlood een oproep geschreven om na de oorlog op zoek te gaan naar familieleden van het echtpaar dat de boodschap achterliet. Ook staat er een zegewens voor de vinder van de boodschap en een roep om medelijden met het Joodse volk, gericht aan de Almachtige.

De boodschap werd achtergelaten door het Amsterdamse echtpaar Levie Sajet en Ester Zilberstein. Vinder Jelle Kaptein hoopt met familie van het paar in contact te komen, zodat hij de boodschap aan hen kan overhandigen.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... _jood.html
ansmeijlink
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 jul 2015, 15:26

Re: Urker vindt boodschap van onderduikers

Bericht door ansmeijlink »

Heb het filmpje bekeken, en daardoor ook de namen en geboortedata en plaatsen gezien.

Heel vreemd, het is geen echtpaar, de naam Sajet komt in heel Nijmegen niet voor, het adres wat genoemd wordt bestaat niet, in Amsterdam komen ze ook niet voor.

Er is 1 persoon Esther Silberstein, maar zij is ongehuwd.

Er is ook 1 persoon Levi Sajet in Amsterdam, maar die is getrouwd met een andere vrouw en kan nooit in Bilthoven hebben gezeten.
Plaats reactie