Haagsche Bunkers open voor publiek

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dodo
Lid
Berichten: 6247
Lid geworden op: 20 jun 2004, 11:52
Locatie: Den Haag

Haagsche Bunkers open voor publiek

Bericht door Dodo »

Zaterdag 11 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag.
Aansluitend op het landelijke thema (Merck toch hoe sterk) (meer info) is het thema van de Haagse Open Monumentendag Van Verdediging Tot Monument (download de brochure hier (pdf ca 9 MB).
De restanten van de Atlantikwall in Den Haag en Scheveningen illustreren de geschiedenis van de stad in 1940-1945. Monumentenzorg houdt dit verhaal zo compleet mogelijk. Ook de zwarte bladzijden uit de Bezettingstijd horen bij het verhaal van de stad. De Open Monumentendag 2004 geeft u hierom de gelegenheid een stuk uit dit verhaal te beleven.
Vier verschillende routes zijn uitgezet langs de restanten van de Atlantikwall.
Drie ervan kunnen op eigen gelegenheid te voet of op de fietsworden afgelegd. Route 4 langs het militaire oefenterrein / Ruygenhoek / Oostduinen vindt plaats onder begeleiding van een gids. Kaartverkoop is zaterdag 11 september van 9.30 uur tot 14.30 uur bij het startpunt van de wandeling. Prijs: 5 euro per persoon.
Ik ga zeker even kijken!

(meer informatie is hier te vinden!)
"However, the German infantry halted abruptly after finding and drinking a large cache of kirsch liquor in a garage along the route"
The Lorraine offensive 1944
Skylighter
Lid
Berichten: 2088
Lid geworden op: 06 jun 2004, 17:54

Bericht door Skylighter »

Bij ons in Gorinchem is er ook een bunker open tijdens de monumentendag, er zal dan een kanon onthuld worden.. (maar wat voor één, geen idee).


Rick
Gebruikersavatar
Ruben
Lid
Berichten: 778
Lid geworden op: 11 jul 2004, 21:55
Locatie: België, Aalter

Bericht door Ruben »

Bij ons in België is zowat het enige interessante het laatste resterend stuk Atlantikwall in Raversijde. Maar dat heb ik al 2X bezocht.
War is something human...
Plaats reactie