rechter accepteert term nazibeurs Houten

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

AMSTERDAM, 6 juni 2016 – Een beurs in Houten mag van de Amsterdamse rechter 'nazibeurs' heten. De rechter accepteert die term omdat er op dit evenement veel nazispullen te koop zijn. Ook laat de rechter toe te publiceren dat op die beurs regelmatig neonazi's komen.

Dat heeft zij vandaag geoordeeld in een kort geding, dat de organisator van de beurs, Vrolings, had aangespannen om de journalist en antifascist Arthur Graaff een spreek- en publicatieverbod op te leggen. Graaff hoeft ook geen € 10.000 te betalen als voorschot op een schadevergoeding.

Graaff is woordvoerder van de AFVN-Bond van Antifascisten en voert met de bond al drie jaar actie tegen de handel in nazispullen en gebruikt daarbij de term 'nazibeurs'. Ook heeft de bond daar driemaal neonazi's gespot en gefotografeerd. Deze handel is volgens de bond de laatste jaren flink gegroeid.

Graaff betoogde tijdens de zitting dat de beurs voor 75% uit nazispullen bestaat en dat handel daarin voor particulieren onacceptabel is. De gemeente Huizen, waar de beurs eerst was, verbood daarom de beurs. De eiser wilde dat het Graaff als actievoerder en als journalist verboden zou worden om de term ‘nazibeurs’ in verband met de beurs in Houten te gebruiken. De eiser stelde ook dat hij door Graaff en de AFVN werd weggezet als nazi of neonazi, maar de rechter gaat daar niet in mee. Ook stelde de organisator dat zijn leven kapot gemaakt zou zijn door de publicaties en acties van de AFVN, en ook daarin ging de rechter niet mee. De organisator heeft de duur en de frequentie van de beurs onlangs verdubbeld.

Graaff: 'Ik zeg hooguit eens in de vijf jaar dat ik iemand een nazi of neonazi vindt, en van die organisator heb ik dat nooit gezegd of geschreven. Misschien is hij het wel, maar ik heb daar geen bewijzen voor. Ik vind natuurlijk wel dat hij heel verkeerd bezig is, hij roept bijvoorbeeld ook te pas en te onpas dat ik en de AFVN leugens verkondigen en dat ik gestoord zou zijn. Daar gaat de rechter ook al niet in mee. Deze handelaar bedreigt in zekere zin de geestelijke volksgezondheid door zijn handel en zijn explosieve optreden. Fascisme en nazisme zijn een zeer ernstige, zelfs dodelijke aandoeningen en bovendien heel besmettelijk.'

De AFVN vindt dat er vanwege de toegenomen openlijke vreemdelingenhaat en discriminatie totaal geen ruimte moet zijn voor vrije handel in voorwerpen die zo'n haat uitdragen, of dat nu wapens zijn of kledingstukken of boeken. Graaff: 'Kijk naar de Twitterstorm met de scherpste en smerigste verwensingen voor Sylvana Simons, met wie ik het zeker niet altijd eens ben. Of kijk naar de verwensingen en bedreigingen voor Ebru Umar. Maar die nazihandel Die nazihandel speelt dat namelijk in de kaart.- dat kan echt niet meer.' Graaff heeft ook last van toegenomen bedreigingen sinds hij in december bij de beurs protesteerde en daar opnieuw een neonazi ontdekte. Zijn naam komt ook voor op een extreemrechtse site in de VS. Hij verblijft op een ander adres.

De bond blijft ook aandringen op het stoppen van de verkoop van het verboden boek Mein Kampf in gedrukte exemplaren. ‘Dat boek en die andere spullen zijn allemaal relikwieën van de nazi’s, die de leer van haat, terreur en moord uitdroegen en bovendien gruwelijk in de praktijk brachten. Niemand, behalve musea en universiteiten, moet zulke spullen in huis hebben’ zegt Graaff in een reactie. 'Ik ben overigens blij dat de uitspraak komt op de dag van een belangrijke nederlaag van de nazi's in Normandië, op D-Day, 6 juni 1944, vandaag precies 72 jaar geleden.'

De bond gaat nu volgens Graaff verder tegen de beurs protesteren en de gemeente Houten en de Vereniging Nederlandse Gemeenten vragen een verbod voor deze handel in te stellen. Ook gaat de bond opnieuw in de slag met Marktplaats, die weliswaar de verkoop van nazispullen zegt te verbieden, maar dat in de praktijk nauwelijks doet.

__________________________________________

De AFVN is actief op o.m. de volgende punten

bij het tegengaan van de herdenking van nazisoldaten op 4 mei in Vorden
bij het tegenhouden van optredens van namaaknazi's in o.m. Bussum
het corrigeren van Kamervoorzitster Van Miltenburg mbt de Indische koloniale oorlog, waarna zij een uitvoerig excuus aan de AFVN aanbood
het organiseren van de herdenking van de Februaristaking in Hilversum (2015 en 2016)
de bond is mede-oprichter van het Comité van Waakzaamheid tegen Herlevend Fascisme.
Laatst gewijzigd door asjemenou op 07 jun 2016, 23:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongepaste foto
Gebruikersavatar
Memory
Lid
Berichten: 808
Lid geworden op: 03 mar 2012, 21:27
Locatie: Nijverdal

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door Memory »

Mijnheer Graaf,

U vergeet er echter wel bij te melden dat de rechter vind dat er geen verboden dingen gebeuren op de beurs. Dit maakt dus dat de verhandelde spullen aldaar mogen verhandelt worden.

daarnaast vind ik deze zin 'Deze handelaar bedreigt in zekere zin de geestelijke volksgezondheid door zijn handel en zijn explosieve optreden.' bijzonder opmerkelijk. U beschuldigt iemand hier van het bedreigen van de volksgezondheid, dit lijkt me een harde beschuldiging om waar te maken....

groet,

A. Tijhuis
Men moet niet aan de Almachtige trotseren. Op deze manier heeft een hogere macht die orde die ik helaas niet kon handhaven hersteld.
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

De rechter schrijft in haar vonnis nergens, dat er geen verboden dingen worden verhandeld. dat is een verdraaiing uit de koker van Vrolings, de organisator. In het vonnis staat (ik citeer letterlijk):
"4.13. (...) - op de beurs in Houten worden voorwerpen uit het Derde Rijk te koop aangeboden, waaropnder dolken met nazisymbolen. Dit is niet zonder meer strafbaar, maar of het altijd legaal is, is evenmin duidelijk." (einde citaat)(...)
"4.16. Voorts is als uitgangspunt onvoldoende aannemelijk dat Vrolings, al dan niet als organisator van de beurs, strafbare feiten pleegt of dat op de beurs door anderen strafbare feiten worden gepleegd."(einde citaat).
Ik herhaal: "onvoldoende aannemelijk dat V. strafbare feiten pleegt". Daar staat dus niet, herhaal niet, dat er GEEN strafbare feiten worden gepleegd. De rechter weet dat niet, en kan dat ook niet weten op basis van de zitting.
Waar staat hier dat er 'geen verboden dingen gebeuren op die beurs'? Dat staat namelijk nergens, en de rechter weet dat zij dat niet kan stellen louter op basis van een zitting zonder feitelijk onderzoek op de beurs zelf.

M vr gr
AG
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door uniformverzamelaar »

Graaff je hebt van mij uit medeleven een bedankje gekregen.

Je moet al je teksten eens grondig nalezen !!!!
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door uniformverzamelaar »

Graaff,

Heb je de toelating van die mens (Koelewaard) om zijn foto zo openbaar te gebruiken ?
Dan zou ik die toelating wel eens willen zien.

Forum team :

Kan de heer Graaff deze toelating niet geven dan begaat hij een overtreding tegen de privacy van die man. :!:

Door het posten van die foto laat Graaff uitschijnen dat alle bezoekers van militaria beurzen tot die klasse van mensen behoren. :!:
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

Geachte heer,

ik tutoyeer u niet en ik hoop dat u dat ook verder niet naar mij toe doet. Gewoon beleefd blijven.
Ik heb die toelating niet nodig, omdat Koelewaard een openbare functie vervult, namelijk lijsttrekker van de NVU in Purmerend.
Ik betwijfel sterk of u de Nederlandse wetten en regels omtrent privacy goed kent. Dit is verder een nieuwsbericht, en ik ben journalist en dan gelden er weer andere regels - vrijheid van nieuwsgaring, vrijhheid van publicatie in het algemeen belang etc. U gaat er iets te gemakkelijk van uit dat ik de wet met open ogen zou overtreden. Koelewaard kan naar de Nederlandse rechter stappen en vragen dat de site deze foto verwijdert. Civiele procedure. Geen overtreding. Sorry!
Overigens is uw conclusie onjuist. In de zin van: wie de schoen past, trekke hem aan.
De AFVN maakt er een breekpunt van dat de beurs weigert om neonazi's te weren, zoals de organisator zelf uitdrukkelijk heeft bevestigd tijdens het kort geding.

M vr gr
AG
Laatst gewijzigd door agraaff op 07 jun 2016, 18:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
ike75
Lid
Berichten: 316
Lid geworden op: 20 mei 2012, 23:13

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door ike75 »

Bij het tegengaan van de herdenking van nazisoldaten op 4 mei in Vorden.

Nou kerel je hebt echt een schouderklopje verdiend :r
Wat word je volgende stap over de dranghekken stappen en het graf kapotmaken.
Jammer voor je het graf is particulier. Jammer voor je in Nederland heb je bepaalde vrijheden.
Maar goed ook anders heb je een dictatuur.
Uncle Goose
Lid
Berichten: 163
Lid geworden op: 22 jul 2009, 20:41
Locatie: Gentbrugge (België)
Contacteer:

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door Uncle Goose »

Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Verzamelaar van gasmaskers, alle landen en alle tijden. Momenteel ongeveer 400 verschillende gasmaskers in de collectie.
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

Geachte anononiem IKE75,

u bent kennelijk bang om met naam en toenaam te discussiëren.
Ik ga bij wijze van uitzondering in op opmerkingen, voor zover me dat zinvol lijkt.
De stelregel van het Nat. Comité 4 en 5 mei is, dat we in Nederland alleen Nederlandse slachtoffer gedenken op 4 mei, dodenherdenking. Verder heeft zo ongeveer elke oorlogsorganisatie of organisatie voor nabestaanden in Nederland -- Auschwitz Comité, Dachau Comité, COVVS, Mauthausen Comité etc. -- bezwaar gemaakt tegen die herdenking van de moorddadige nazi's in Vorden. ook een aantal bekende schrijvers, journalisten, religieuze leiders en professoren, zoals Nelleke Noordervliet, prof Meindert Fennema, journalist Arnold Karskens, opperrabbijn Jacobs, VVD kamerleden etc. etc.
Hier is de link:
http://tweedewereldoorlog.startpagina.n ... in-vorden/

Overigens ben ik de laatste maanden vervelend bedreigd. Graag uw mening daarover, bvk. met uw ware naam.
Ik hoop dat u uw mening wilt herzien op basis van deze argumenten.

M vr gr
AG
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

Uncle Goose schreef:Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Geachte,

ik krijg de indruk dat er bij Belgen minder begrip bestaat voor de Nederlandse situatie, en voor de gruwelijke naziterreur. Dat heeft waarschijnlijk met het mindere doorstane leed te maken: België 4 jaar oorlog, 88.000 burgerdoden, Nederland 5 jaar, 260.000 burgerdoden.

M vr gr
AG
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door uniformverzamelaar »

Graaff,

Over beleefdheid zou U een geen groot woord moeten opzetten.
Hoe dikwijls werden hier al vragen rechtstreeks aan U gesteld zonder dat je er een antwoord op gegeven hebt ?

Ook zeer beleefd zeker ?

Was deze heer om reclame te maken als ijsttrekker van de NVU in Purmerend ?
Of was deze hier gewoon als kijklustige, verzamelaar of weet ik wat nog.

Als journalist (riool of niet laat ik aan de wijsheid van Uw lezers over) hebt U zich ook te houden aan regels en wetten. Maar U schijnt zich toch een beetje boven de wetten te verheven en dit op alle gebieden.
Of vindt U van niet ?
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Gebruikersavatar
uniformverzamelaar
Lid
Berichten: 1404
Lid geworden op: 04 jul 2013, 07:58
Locatie: België

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door uniformverzamelaar »

agraaff schreef:
Uncle Goose schreef:Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Geachte,

ik krijg de indruk dat er bij Belgen minder begrip bestaat voor de Nederlandse situatie, en voor de gruwelijke naziterreur. Dat heeft waarschijnlijk met het mindere doorstane leed te maken: België 4 jaar oorlog, 88.000 burgerdoden, Nederland 5 jaar, 260.000 burgerdoden.

M vr gr
AG
Graaff,

Hangt een beetje af waar je je cijfers haalt natuurlijk. Maar U knedende :?

Ik zie heel anders cijfers staan dan 260.000 burgerdoden in Nederland.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoff ... reldoorlog
Groeten
GuY

We moeten beseffen dat meer personen meer weten dan één, maar we moeten ons ook realiseren dat we samen maar een fractie weten van wat er te weten valt
Uncle Goose
Lid
Berichten: 163
Lid geworden op: 22 jul 2009, 20:41
Locatie: Gentbrugge (België)
Contacteer:

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door Uncle Goose »

agraaff schreef:
Uncle Goose schreef:Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Geachte,

ik krijg de indruk dat er bij Belgen minder begrip bestaat voor de Nederlandse situatie, en voor de gruwelijke naziterreur. Dat heeft waarschijnlijk met het mindere doorstane leed te maken: België 4 jaar oorlog, 88.000 burgerdoden, Nederland 5 jaar, 260.000 burgerdoden.

M vr gr
AG

Dus met andere woorden, omdat de Duitsers minder Belgen om zeep geholpen hebben zou het leed minder zijn geweest? Ik denk dat U weinig af weet van de geschiedenis als je met zulke vergelijkingen afkomt.

In België weten we om te gaan met het verleden en staat niemand te roepen en naar rechtbanken te gaan om beurzen te verbieden. In Ursel is er zelfs Wings & Wheels waar vele mensen met de kinderen eens naartoe gaan want voor kinderen is het wel eens leuk om al die voertuigen te zien waarmee men toen rondreed. Elk jaar is er zelf re-enactment waar ook groepen zijn die de Duitse kant uitbeelden want uiteindelijk, een oorlog gaat altijd over de strijd tussen 2 of meerdere partijen en welk nut heeft het om altijd maar één kant te tonen. Het is zelfs educatief verantwoord om ook de Duitse zijde te tonen want uiteindelijk mag men de Duitsers niet afschilderen als slappe en halfgare sukkelaars die men moeiteloos in de pan heeft gehakt (zoals men wel eens in Amerikaanse films van de jaren 50 en 60 durfde te tonen). Neen, het Duitse leger was een leger om schrik van te hebben, gestileerde uniformen, blinkende medailles en gevaarlijk uitziende machines zoals tanks, dat is wat men moet beseffen en dat is waar dingen zoals re-enactment ter hulp kan komen om mensen te doen beseffen dat de Duitsers geen in lompen geklede sukkelaars waren maar een professioneel leger gedreven door de genadeloze dictatuur.

En de verzamelaars? Nu ja, daar zijn zoveel gradaties en variaties in, dat onzin is om er een éénheidsworst van te maken. Sommigen verzamelen allerhande munitiekisten, anderen dan weer medisch materiaal terwijl er zijn die zich toeleggen op helmen of uniformen. Ikzelf verzamel gasmaskers, uit alle landen, alle tijden en zowel civiel, industrieel als militair. Daar zitten ook Duitse gasmaskers tussen maar ben ik daarvoor een aanhanger van het nazisme/fascisme? I dacht het niet want ik geen interesse in politiek, voor mij zijn alle gasmaskers gelijk en even interessant, of ze nu van China, Australië, Amerika of, jawel, van Duitsland komen. I don't give a shit achter de politiek dat iemand er achter kan steken. Steeds weer het gemekker van "nazi-dolken" bijvoorbeeld, ja op die dolken staan adelaars met swastika's, maar op Duitse gasmaskers staan die ook, alsook op vorken, messen, borden, eetketels, gespen, rugzakken, vesten en ga zo maar door. Voor mij zijn deze items wat ze zijn, een dolk is een dolk, een gasmasker is een gasmasker en deze objecten hebben geen mening, hebben geen eigen ideologie, ze zijn wat ze zijn omdat er zoveel jaar terug beslist is om ze zo te maken vanuit een totaal andere leefwereld dan nu. Geen enkel object op de beurzen is ooit lid geweest van de Nazipartij, als zodanig kan men ze niet als Nazi bestempelen, het zijn gewoon objecten die door de Duitsers gemaakt zijn en daar stopt het dan wel.

Overigens vind ik het altijd lachwekkend als bijvoorbeeld hier in België de neo-nazi's eens een betoging organiseren, dan komt er een man of 30/40 opdagen en dat moet dan de gehele Belgische neo-nazi scene voorstellen. Laat me jou vertellen dat ik daar niet bepaald wakker van lig van zo'n aantallen. Uiteindelijk moet men beseffen dat Nazisme nooit meer zal werken, het kon alleen werken omdat er bepaalde voorwaarden voldaan werden die nu nooit meer kunnen voorkomen, niemand zou een man zoals Adolf Hitler vandaag nog serieus nemen, kijk maar naar mensen zoals Erdogan die denkt ook dat hij de nieuwe "führer" is van Turkije, geen mens die dat soort randdebiel nog serieus neemt, zelfs niet meer in Turkije zelf.

Meneer Graaff, je zoekt dingen op de verkeerde plaatsen, beurzen zijn geen broeihaarden van Nationaal Socialisme en waar iedereen spontaan de rechterarm omhoog gooit. Ikzelf ga al meer dan 20 jaar naar militaria beurzen en ja, soms zie je wel eens wat idioten rondlopen maar geen kat die ze serieus neemt en niemand die zo gedrag ooit zo aanmoedigen op een beurs. Het trieste is dat diegenen die het extremisme het meest willen bestrijden vaak zelf het meest extremistisch zijn. Het is misschien tijd dat U eens wat zelfreflectie doet.
Laatst gewijzigd door Uncle Goose op 07 jun 2016, 20:24, 2 keer totaal gewijzigd.
Verzamelaar van gasmaskers, alle landen en alle tijden. Momenteel ongeveer 400 verschillende gasmaskers in de collectie.
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

uniformverzamelaar schreef:
agraaff schreef:
Uncle Goose schreef:Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Geachte,

ik krijg de indruk dat er bij Belgen minder begrip bestaat voor de Nederlandse situatie, en voor de gruwelijke naziterreur. Dat heeft waarschijnlijk met het mindere doorstane leed te maken: België 4 jaar oorlog, 88.000 burgerdoden, Nederland 5 jaar, 260.000 burgerdoden.

M vr gr
AG
Graaff,

Hangt een beetje af waar je je cijfers haalt natuurlijk. Maar U knedende :?

Ik zie heel anders cijfers staan dan 260.000 burgerdoden in Nederland.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoff ... reldoorlog
Geachte,

ik merk dat u geen beleefdheid wilt toepassen. Dat klopt niet. Waarom u dat niet wilt, weet ik niet. zie hier de redelijk actuele cijfers van het NIOD
http://www.niod.nl/nl/vraag-en-antwoord ... -bevolking

Mvrgr
AG
agraaff
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 27 jan 2011, 21:58

Re: rechter accepteert term nazibeurs Houten

Bericht door agraaff »

Uncle Goose schreef:
agraaff schreef:
Uncle Goose schreef:Geen probleem hoor, mogen beurzen niet meer in Nederland? Kom dan maar gerust naar België, hier ontvangen wij verzamelaars met open armen en nergens fantasten te bespeuren die overal neo-nazi's zien en steeds maar weer zaniken over "nazi-dolken" (alsof dat het enige is dat ze daar verkopen).
Geachte,

ik krijg de indruk dat er bij Belgen minder begrip bestaat voor de Nederlandse situatie, en voor de gruwelijke naziterreur. Dat heeft waarschijnlijk met het mindere doorstane leed te maken: België 4 jaar oorlog, 88.000 burgerdoden, Nederland 5 jaar, 260.000 burgerdoden.

M vr gr
AGGeachte,

ik ga even punt voor punt in op uw opmerkingen. U hebt echter de neiging nogal sterk in uw eigen opvattingen te geloven.

>>>Dus met andere woorden, omdat de Duitsers minder Belgen om zeep geholpen hebben zou het leed minder zijn geweest? Ik denk dat U weinig af weet van de geschiedenis als je met zulke vergelijkingen afkomt.
ANTW: Zeker het leed van de belgen is aanzienlijk minder geweest - het weas in Nederland driemaal zo hoog. Simpele cijfers. Als het nou 5.000 ghad gescheeld, dan had u gelijk . Nu niet.

>>>In België weten we om te gaan met het verleden en staat niemand te roepen en naar rechtbanken te gaan om beurzen te verbieden.
ANTWE: Good for you! Maar dit is geen argument, aalleen een stelling. Onbewezen dus.

>>>In Ursel is er zelfs Wings & Wheels waar vele mensen met de kinderen eens naartoe gaan want voor kinderen is het wel eens leuk om al die voertuigen te zien waarmee men toen rondreed. Elk jaar is er zelf re-enactment waar ook groepen zijn die de Duitse kant uitbeelden want uiteindelijk, een oorlog gaat altijd over de strijd tussen 2 of meerdere partijen en welk nut heeft het om altijd maar één kant te tonen.
ANTW: Dat vindt u. maar u geeft geen andere bewijzen dan uw eigen mening voor uw opvatting. Onbewezen dus.

>>>Het is zelfs educatief verantwoord om ook de Duitse zijde te tonen want uiteindelijk mag men de Duitsers niet afschilderen als slappe en halfgare sukkelaars die men moeiteloos in de pan heeft gehakt (zoals men wel eens in Amerikaanse films van de jaren 50 en 60 durfde te tonen).
ANTW: Zou kunnen, hangt helemaal van de steting, de uitvoering, de begeleiding af. U geeft daarover geen details. Onbewezen dus.

>>>Neen, het Duitse leger was een leger om schrik van te hebben, gestileerde uniformen, blinkende medailles en gevaarlijk uitziende machines zoals tanks, dat is wat men moet beseffen en dat is waar dingen zoals re-enactment ter hulp kan komen om mensen te doen beseffen dat de Duitsers geen in lompen geklede sukkelaars waren maar een professioneel leger gedreven door de genadeloze dictatuur.
ANTW: U geeft uw mening, maar weer ontbreken bewijzen of verwijzingen naar erkende deskundige auteurs bijv. Ik zeg dat meteen: USArmy idem, idem, idem. Ofg naspelen daarbij kan helpen weet ikniet. Ik denk juist tegenovergestelde omdat het dan toch altijd nonkel Jacques blijkt te zijn die probeert gemeen te kijken maar het n iet is en niemand een haar krent, klaat staan martlet of doodschiet of verkracht.

>>>En de verzamelaars? Nu ja, daar zijn zoveel gradaties en variaties in dat onzin is om er een éénheidsworst van te maken.
ANTW: Dat doen wij dan ook niet. We gebruiken zelden containerbegripen.

>>>Sommigen verzamelen allerhande munitiekisten, anderen dan weer medisch materiaal terwijl er zijn die zich toeleggen op helmen of uniformen. Ikzelf verzamel gasmaskers, uit alle landen, alle tijden en zowel civiel, industrieel als militair. Daar zitten ook Duitse gasmaskers
ANTW: Is me een raadsel waarom u dat ''Duitse' noemt. De Duitse staat van vó;ór 1933 was gekaapt door de naziterroristen en eerbiedigde geen enkel mensenrecht van vóór 1933 meer. Noem een nazi een nazi. 'Duits' is van WO-1, van Bach, Beethoven en Geothe, van Willy Brandt, etc.

>>>tussen maar ben ik daarvoor een aanhanger van het nazisme/fascisme? I dacht het niet want ik heb geen interesse in politiek, voor mij zijn alle gasmaskers gelijk en even interessant, of ze nu van China, Australië, Amerika of, jawel, van Duitsland komen.
ANTW: Of u een aanhanger bent kunt u alleen zelf weten of zeggen. Misschien wel... misschien niet. U bent wel enigszins onverdraagzaam uin uw uitingen hier tegen mij bijvoorbeeld, en een kenmerk van het facsisme was altijd dat dit stelse zg. neerkeekop 'de p[olitiek'. Of je nu neerkijkt of ni8et: het is er. U bent er mede verantwoordelijk voor. Als u die verantwoordelijkheid ni8et neemt, moet u7 niet op politici gaan kankeren. Wat hebt u er zelf aan gedaan om politici op het juiste pad te houden? Zo te zien de laatste tijd niets. Dan ook niet zeuren.

>>>I don't give a shit achter de politiek dat iemand er achter kan steken. Steeds weer het gemekker van "nazi-dolken" bijvoorbeeld,
ANTW: u kent waasrchijnlijk het 'nazidolkenarrest'van het Hof Arnhem nov 2012 niet - of wel? Dat stelt - heelkort samengevat - dat deze dolen intrinsiek discrminerend geacht worden te zijn. Sokken, etenblikken etc niet, omdat dat geen wapens zijn.

>>>ja op die dolken staan adelaars met swastika's, maar op Duitse gasmaskers staan die ook, alsook op vorken, messen, borden, eetketels, gespen, rugzakken, vesten en ga zo maar door. Voor mij zijn deze items wat ze zijn, een dolk is een dolk, een gasmasker is een gasmasker en deze objecten hebben geen mening, hebben geen eigen ideologie, ze zijn wat ze zijn omdat er zoveel jaar terug beslist is om ze zo te maken vanuit een totaal andere leefwereld dan nu. Geen enkel object op de beurzen is ooit lid geweest van de Nazipartij, als zodanig kan men ze niet als Nazi bestempelen, het zijn gewoon objecten die door de Duitsers gemaakt zijn en daar stopt het dan wel.
ANTW: U simplificeert veel te veel. U weet dondersgoed dat een voorwerp net zo goed bedreiogend kan zijn - of een lugubere uitstraling kan hebben. Zoals Jacques Grishaver het tegen mij zei (voorz. van het Ned. Auschitw Comité):, op 31 jan j.j.: Wij gedenken hier mijn vermoorde familieleden, en 30 km verderop worden vrijelijk de spullen verkocht die daarbij gebruikt werden... Om die reden zult u ook wel heel weinig Joden op nazibeurzen tegenkomen.


>>>Overigens vind ik het altijd lachwekkend als bijvoorbeeld hier in België de neo-nazi's eens een betoging organiseren, dan komt er een man of 30/40 opdagen en dat moet dan de gehele Belgische neo-nazi scene voorstellen.
ANTW: Nou en? Ik kan hier geen argument in ontdekken.

Laat me jou vertellen dat ik daar niet bepaald wakker van lig van zo'n aantallen. Uiteindelijk moet men beseffen dat Nazisme nooit meer zal werken, het kon alleen werken omdat er bepaalde voorwaarden voldaan werden die nu nooit meer kunnen voorkomen, niemand zou een man zoals Adolf Hitler vandaag nog serieus nemen, kijk maar naar mensen zoals Erdogan die denkt ook dat hij de nieuwe "führer" is van Turkije, geen mens die dat soort randdebiel nog serieus neemt, zelfs niet meer in Turkije zelf.
ANTW: Hier maakt u echt een flinke denkfout. Erdogan is namelijk mateloos populair in Turkije, en stimuleert een typisch fascistische leiderscultuur, waarin hij alleen alles, maar dan ook alles kan bepalen, nu weer of vrouwen wel of niet kinderen moeten krijgen. U bent nogal beledigend tegenover een 'bevriend staatshoofd', ik hoop dat de klikturken u niet aangeven... ik ben een oud-lid van de Int. Soc . Kudistan en weet wel iets vand e Turkse geschiedenis. Ik krijg niet de indruk dat uw mening op studie gestoeld is. In dat geval geef ik er weinig voor en zou u beter op dit punt zwijgen. Overigens wijs ik nog even naar bijv. Pol Pot; in een zeer populair boek, 'De eeuwige terugkeer van het fascisme', staat dart het fascisme een vast onderdeel van alle beschavingscycli is. U herinnert zich misschiebn Salazar, Franco, de Griekse kolonels, en nu weer Putin... U kent dat boek waarschijnlijk niet. Dan moet u ook hier een toontje lager zingen.

>>>Meneer Graaff, je zoekt dingen op de verkeerde plaatsen, beurzen zijn geen broeihaarden van Nationaal Socialisme en waar iedereen spontaan de rechterarm omhoog gooit.
ANTW: zoals u zeg heel goed besft,overdrijft u hier schromelijk en willens en wetens. Ik stel vast, en u weet heel goed, dat ik dat nooit gezegd of gesuggereerd heb en u verdraait mijn woorden of wat u daarvan begrijpt wel erg makkelijk. Wel treedt hier het Hanna-Arendteffecvt op: kritiekloze meelopers zijn ook gevaarlijk.

>>>Ikzelf ga al meer dan 20 jaar naar militaria beurzen en ja, soms zie je wel eens wat idioten rondlopen maar geen kat die ze serieus neemt en niemand die zo gedrag ooit zo aanmoedigen op een beurs.
ANTW: Ik merk dat u van uzelf vindt dat u het goed doet, en dat u het allemaal scherp doorhebt, maar u geeft daarvoor opnieuw geen argumenten, ik raak totaal niet overtuigd en dus ik laat dit ook voor wat het is.

>>>Het trieste is dat diegenen die het extremisme het meest willen bestrijden vaak zelf het meest extremistisch zijn. Het is misschien tijd dat U eens wat zelfreflectie doet.
ANTW: De zelfreflectie doet mijn vriendin voor mij... u persifleert de apocriefe uitspraak die Churchill nooit gedaan heeft. Ik lees daaruit dat we met onze aanpak (ik doe dit niet alleen,zoals u wellicht weet) enig succes hebben, en toch een gevoelige snaar raken. Dat is ook de bedoeling. Dan komt vaak het valse Churchill-argument van stal, dat nergens op slaat, en de bedoeling is dat we dan geslagen ineen zakken. Niet dus...

Ik wens u sterkte. Wie weet stopt u toch nog ooit met nazispullen. Omdat veel mensen die nu eenmaal gruwelijk vinden. Dat u dat niet voelt, of bewust niet wilt voelen, wil niet zeggen dat u geen rekening met anderen hoeft te houden. Ik ken honderden mensen persoonlijk die die spullen onaanraakbaar en vreselijk vinden. Vaak zijn verzamelaren er op uit om stoer te doen - klijk mij is wat ik zonder een traan te laten hier in huis durf te hebben... Niet doen dus.

M vr gr
AG
Gesloten