Tilburgse organisator 'nazibeurs' doet aangifte van smaad

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Tilburgse organisator 'nazibeurs' doet aangifte van smaad

Bericht door JimK »

Tilburgse organisator 'nazibeurs' doet aangifte van smaad
19 augustus 2016

* UPDATE 14.27 uur * TILBURG - De Tilburgse organisator van de militaria-beurs in Houten heeft opnieuw aangifte gedaan tegen journalist Arthur Graaff wegens smaad en bedreiging.

Organisator Gaston Vrolings zegt dat hij op aanraden van de politie aangifte heeft gedaan. ,,Als deze man ergens naartoe gaat, doet hij dat met het doel om onrust te stoken en ruzie te maken. Maar er gebeurt helemaal niets onwettelijks op onze beurs. Ik ben zelfs een anti-fascist en tegen elke vorm van extremisme. De militariabeurs is gewoon een beurs voor verzamelaars."

Graaff (58) van de antifascistenbond AFVN protesteert al jaren tegen het karakter van de 'nazibeurs' zoals hij het noemt, die dit jaar voor het eerst Houten aandeed.

Eerder kort geding
Vrolings probeerde via een kort geding al voor elkaar te krijgen dat Graaff de beurs geen nazibeurs meer mag noemen en geen laster meer via zijn website over de beurs mag verspreiden. Hij werd toen deels in zijn gelijk gesteld. De rechter veroordeelde Graaff voor inbreuk op het portretrecht. Hij heeft daarom alle foto's van Vroling van zijn site moeten halen.

Mishandeling
​Volgens de aanklacht staat Graaff binnenkort bij de politierechter op beschuldiging van smaad. Hij stelt op zijn website dat Vrolings het omstreden boek Mein Kampf van Adolf Hitler verkoopt en dat hij op de beurs mishandeld zou zijn. De zaak tegen Bussumer Graaff zou vrijdag bij de rechtbank in Almere zijn, maar is uitgesteld en wordt later in Utrecht gehouden.
Bron: http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilb ... -1.6277573
Plaats reactie