Antifascist voor rechter vanwege "nazibeurs"

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JimK
Lid
Berichten: 2214
Lid geworden op: 25 okt 2005, 16:34
Locatie: ergens in nederland
Contacteer:

Antifascist voor rechter vanwege "nazibeurs"

Bericht door JimK »

Antifascist voor rechter vanwege "nazibeurs"

ZIE HIER HET TV FRAGMENT: (vanaf 17.30minuut)
https://www.rtvutrecht.nl/embedded/RTV1517037/
HOUTEN - Antifascist Arthur Graaff moet donderdag voor de rechter verschijnen vanwege het beledigen van een organisator van de Militaria Beurs in Houten. Graaff zou het evenement een 'nazibeurs' hebben genoemd en daarom wordt hij vervolgd voor smaad.

Graaff strijdt al jaren tegen de verkoop van nazi-artikelen. Hij wil een verbod op beurzen die restanten van de Tweede Wereldoorlog verkopen. Gaston Vrolings is de organisator van de beurs en heeft de rechtszaak aangespannen.

HISTORISCHE SPULLEN
Vrolings bezit een bak vol eremedailles van verschillende oorlogen. Op de beurzen die hij organiseert worden dit soort historische spullen verkocht. Het gaat onder meer om medailles, kranten en kleding van mensen die deelnamen aan verschillende gewapende conflicten.

Volgens de beursorganisator is Graaff weleens op een beurs van hem geweest. "Hij is twee keer langsgekomen en daar is hij toen door de politie weggevoerd. Hij was met iedereen ruzie aan het zoeken en dat was ook zijn intentie", aldus Vrolings.

NAZIHANDELAAR
Graaff is lid van de AFVN, een vereniging voor antifascisten. Hij vindt dat oude spullen uit het nazitijdperk niets bij particulieren te zoeken hebben. Hij zou de beurs van Vrolings in het openbaar nazibeurzen hebben genoemd en Vrolings een nazihandelaar.

Ook gaat er een bewerkte foto van hem rond waarbij zijn mond is vervormd tot een gevaarlijke grijns. Vrolings weet zeker dat Graaff daar iets mee te maken heeft. "Hij probeert hiermee bewust om mij hiermee in een kwaad daglicht te stellen", aldus Vrolings.

BEWIJZEN
De antifascist ontkent dat hij iets met die foto te maken heeft: "Als hij daar bewijzen voor heeft, zal ik die in de rechtbank wel zien." Graaff heeft zijn bezoek aan de beurs nog helder voor ogen en vindt dat hij de beurs terecht een nazibeurs noemt. "De boodschap die daar vanuit gaat is: het verzamelen van nazispullen is prima. Waarom zou je je druk maken over de gevolgen die dat kan hebben?"

Vrolings zegt dat hij het gedachtengoed van de nazi's niet deelt en betreurt het dat Graaff een hetze voert tegen de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. "We zouden er juist op een verstandige manier mee om moeten gaan. Alle historische objecten kun je bestuderen en beter in de context plaatsen."

Graaff denkt daar anders over. "Als je een SS-helm gaat verkopen, kun je niet zeggen dat je afstand neemt van de SS. Dan moet je ook die helm niet kopen."
Zie link voor volledig artikel en video fragment van RTV Utrecht:
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1540307 ... beurs.html
Gebruikersavatar
Kugelblitz
Moderator
Moderator
Berichten: 3731
Lid geworden op: 02 apr 2008, 14:12
Gegeven: 6 keer
Ontvangen: 10 keer

Re: Antifascist voor rechter vanwege "nazibeurs"

Bericht door Kugelblitz »

Interessant, ben benieuwd...
Laten we het vooral gezellig houden! :)
CollectorWo2
Lid
Berichten: 2334
Lid geworden op: 09 jan 2012, 23:14
Gegeven: 32 keer
Ontvangen: 34 keer

Re: Antifascist voor rechter vanwege "nazibeurs"

Bericht door CollectorWo2 »

Die gek komt erniet mee weg! Toppie!!!
Plaats reactie