Tobroekbunker Vlissingen gaat in de takels

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ARMARIN
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 mar 2017, 11:45
Contacteer:

Tobroekbunker Vlissingen gaat in de takels

Bericht door ARMARIN »

17499572_1866183570336279_5007767141560809307_n.jpg
VLISSINGEN - De scherpe granaten uit de Duitse tobroekbunker die is blootgelegd bij de Poortersweg in Vlissingen, worden morgen afgevoerd. Binnen twee weken moet duidelijk zijn of de bunker zelf, die een mortierinstallatie borg in de Tweede Wereldoorlog, in zijn geheel op transport kan naar het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

Voorwaarde is dat civiele bedrijven en de Genie van de Landmacht verzinnen hoe ze meer dan 28 ton vanonder een hoogspanningskabel op een transportwagen krijgen.

De kleine bunker werd vorige week intact blootgelegd bij de aanlegwerken voor de nieuwe rotonde van de A58 naar de Vlissingse Buitenhaven. De nieuwe ontsluiting moet zorgen voor een soepele verkeersafwikkeling van en naar de Marinierskazerne.
Transport
In de tobroek werd een kist granaten op scherp aangetroffen. Die is veiliggesteld in afwachting van transport. AVG Explosieven Opsporing Nederland bekijkt morgen of er meer munitie in de bunker schuilgaat.

Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp wil de bijzondere schietstelling graag toevoegen aan het museumpark. Volgens directeur Stef Traas zijn nog maar weinig van dit type tobroek bewaard gebleven.

Info persbericht www.hitlersatlantikwall.nl

Neem een sigaar en groet
ARMARIN
When shooting in the dark use a machine gun
INFO CLICK
Plaats reactie