Politie vindt gestolen Duits seinpistool uit Arnhem terug in Groningen

Over het hier en nu (nieuwsberichten, actualiteiten en dergelijke, in relatie met WOII)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ike75
Lid
Berichten: 316
Lid geworden op: 20 mei 2012, 23:13

Politie vindt gestolen Duits seinpistool uit Arnhem terug in Groningen

Bericht door ike75 »

indebuurt Arnhem
Arnhem
Door Brechtje van Dam

- 23 augustus 2017


Een Duits seinpistool dat iets meer dan een jaar geleden gestolen werd uit het Museum vliegbasis Deelen is teruggevonden in Groningen. Het unieke dubbelloops pistool werd gestolen uit een vitrine in het museum. Vandaag is het teruggebracht door de politie.

Politie Groningen

Toen de Groningse politie een auto doorzocht op verdenking van het bezit van verdovende middelen werd het Duitse seinpistool gevonden. Aan de hand van het nummer op het wapen – elk legaal vuurwapen in Nederland heeft zo’n nummer – kwam de politie erachter dat het vuurwapen toebehoort tot het Museum vliegbasis Deelen. Vandaag werd het teruggebracht door de Groningse politie.
Klaarlichte dag

De diefstal vond plaats op klaarlichte dag. Het seinpistool werd gestolen uit een vitrine. De dader brak het slot van de vitrine. Omdat deze bewuste plek in het museum niet zichtbaar is voor de beveiligingscamera’s heeft het even geduurd voor medewerkers door hadden dat het pistool was meegenomen.

Uniek seinpistool

Het gaat om een dubbelloops seinpistool van de Duitse Lufwaffe dat tijdens de oorlog werd gebruikt. Het pistool is in uitzonderlijke staat, dus begrijpelijk zijn medewerkers van het museum erg blij dat het terug is gevonden. Het pistool is meer dan een jaar vermist geweest, in juni 2016 werd het gestolen. Er zijn lichte beschadigingen op het voorwerp gevonden.

Aanhouding

Er is een verdachte aangehouden die mogelijk verantwoordelijk is voor diefstal en/of heling van het wapen. Deze persoon is de eigenaar van de auto waarin het seinpistool is gevonden.

Voorlopig wordt het Duitse seinpistool nog niet opnieuw tentoongesteld in het museum.
CollectorWo2
Lid
Berichten: 2350
Lid geworden op: 09 jan 2012, 23:14
Gegeven: 33 keer
Ontvangen: 37 keer

Re: Politie vindt gestolen Duits seinpistool uit Arnhem terug in Groningen

Bericht door CollectorWo2 »

Vaag dat je dat in de auto bewaard.
Plaats reactie